Peynirli Pişi Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 adet yumurta
 - 5 yemek kaşığı yoğurt
 - 2 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 1 paket kabartma tozu
 - Tuz
 - 2,5-3 su bardağı un
 
İç Malzemesi:
- 1 çay bardağı beyaz peynir veya lor
 - 1 çay bardağı kaşar peyniri
 - Maydanoz
 - Karabiber
 
Kızartmak için:
- Zeytinyağı
 
- Unun yarısı derin bir kaba alınıp, yoğurt, kabartma tozu, yumurta, zeytinyağı ve tuz eklenir.
 - Kalan un da azar azar eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
 - Hamurun üzeri örtülüp yarım saat dinlendirilir.
 - Dinlenen hamur tezgah üzerine alınıp, çok ince olmayacak şekilde merdane ile açılır.
 - Karelere kesilen hamurun üzerine peynirli, maydanozlu iç malzemesinden konulup, üç tarafı sıkıca kapatılır.
 - Kızartma tenceresine zeytinyağı konulup kızdırılır.
 - Üçer dörder yağa atılan pişilerin üzerine kaşıkla kızgın yağ atıla atıla çevirerek kızartılır.
 - Kızaran pişiler kağıt havlu üzerine alınıp, tercihen sıcak servis edilir.
 



ay vallahi sen bizim aileden gibisin yaa oleeey :)
YanıtlaSilDamak zevkimiz aynı demek ki, ne güzel bir gün bir sofrada buluşalım :) sevgiler.
Sil