Yumurtalı Patates Dolması Tarifi
Yumurtalı Patates Dolması Nasıl Yapılır
- 6 adet büyük boy patates
 - 6 adet yumurta
 - 300 gram kaşar peyniri
 - 150 gram beyaz peynir
 - 150 gram tereyağı
 - 1 çay bardağı haşlanmış mısır
 - 1 adet büyük boy kırmızı biber
 - Maydanoz
 - Zeytinyağı
 - Karabiber
 - Tuz
 
Yapılışı:
- Patatesler bir süre suyun içinde bırakılıp daha sonra fırça ile iyice fırçalanarak temizlenir.
 - Kabuklarıyla birlikte çok da yumuşamadan haşlanan patateslerin üzerinden bıçakla biraz kesilerek kapak gibi çıkartılır.
 - Patatesleri parçalamadan tatlı kaşığı yardımıyla kenarlarda bir parmak patates kalacak şekilde içi boşaltılıp, kazınır.
 - İçinden çıkan patatesler ezilerek püre haline getirilir.
 - Patates püresine yumurtaların beyazı, küp küp doğranmış kırmızı biber, haşlanmış mısır taneleri, beyaz peynir, kaşar peynirinin yarısı, maydanoz, karabiber ve tuz eklenip karıştırılarak iç hazırlanır.
 - Patateslerin dışına fırça ile zeytinyağı sürülür.
 - Patateslerin içine tereyağ parçaları konulduktan sonra iç malzemesi hepsine paylaştırılır.
 - Bu aşamada yumurtaların sarısı da bütün olarak eklenir veya iç malzemesine karıştırılır.
 - Önceden ısıtılmış 190 derece fırında patatesler kızarıp, kumpir kıvamına gelene kadar pişirilir.
 - Fırından çıkartılan patateslerin üzerine kalan kaşar peyniri rendesi de paylaştırılıp eriyene kadar fırında tutulur.
 - Maydanoz ve karabiberi de eklenerek sıcak servis edilir.
 




anaaa bu neee yapcam bunu tımıms :)
YanıtlaSilKahvaltıya, çay saatine, yemeğe günün her saatine uygun bir tarif :)
SilAyyyy bayıldım ve ilk fırsatta deneyeceğim
YanıtlaSilBen yazana kadar umarım deneyip beğenmişsinizdir :)
Sil