Pide Tarifi
Malzemeler:
- 5 su bardağı un
 - 2 su bardağı ılık su
 - 2 tatlı kaşığı kuru maya
 - 1 tatlı kaşığı toz şeker
 - 2 tatlı kaşığı tuz
 - Susam
 - Çörekotu
 
- 2 yemek kaşığı un
 - 1 çay bardağı su
 - Yarım su bardağı sıcak su
 - 1 tatlı kaşığı pekmez
 

Yapılışı:
- Kuru maya, toz şeker ve yarım su bardağı ılık su iyice karıştırılıp, kabarması için on beş dakika kadar bekletilir.
 - Elenmiş unun içine kabarmış maya, kalan 1,5 su bardağı ılık su ve tuz da eklenip arada elimiz unlanarak ele yapışan kıvamda bir hamur yoğurulur.
 - Hamurun üzeri örtülüp, bir saat kadar mayalanması için bekletilir.
 - Mayalanan hamur bir iki defa katlanarak yağlanmış fırın tepsisine oval şekil vererek elimizle çok bastırmadan yayılıp, üzerinin kurumaması için nemli bir bezle örtülür.
 - Yarım saat de tepsi mayası için bekletilir.
 - Bu arada kase içine 2 yemek kaşığı un konulup, suyla pürüzsüz hale gelinceye kadar ezildikten sonra sıcak su ve pekmez eklenip karıştırılarak şifa denilen bulamaç hazırlanır.
 - Mayalanan hamurun üzerini elimizle ezmeden şifa bulamacı sürülüp, parmak uçlarımızı batırarak kenarlara ve ortaya kare veya baklava dilimi gibi şekil verilir.
 - Susam ve çörekotu da serpilip, on beş dakika daha bekletilir.
 - Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yarım saat kadar pişirilir.
 



ah ne çok severim sıcacık ne güzel olur...
YanıtlaSilHakikaten sıcakken dayanılmaz :)
Sil