30 Haziran 2021 Çarşamba

PATLICAN ŞAYAN

Patlıcan Şayan Tarifi 
Patlıcan Şayan Nasıl Yapılır 
Malzemeler: 
  • 4-5 adet patlıcan
  • 1 su bardağı süzme yoğurt 
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 3 diş sarımsak 
  • Yarım su bardağı irice dövülmüş ceviz 
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Patlıcanlar fırının ızgarasında veya tercihen odun ateşinde közlenir.
  • Kabuklarının içinden kaşık yardımıyla sıyrılıp, alınır.
  • İri parçalar halinde doğranarak, servis tabağına yayılır.
  • Biraz tuz eklenerek dövülmüş sarımsak, süzme yoğurt ve yoğurdun sulu tarafından alınarak pürüzsüz hale gelene kadar iyice karıştırılır.
  • Patlıcanların üzerine sarımsaklı yoğurt yayılır.
  • Sos kabına iki yemek kaşığı zeytinyağı konulup, irice dövülmüş cevizler orta ateşte yakmadan kavrulur.
  • Baharatlarda eklenip, bir iki kere çevrildikten sonra yoğurdun üzerine dökülür.
  • Ilık servis edilir.

2 yorum:

  1. ismini bilmiyordum ya eskiden annem çok yapardı bunu. Ama bizimkinde soğan vardı, ceviz yoktu. Nefis bir yaz yemeği bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ben de daha önce paylaştığım kabak şayan tarifinden esinlenerek yaptım, çok hafif bir meze hatta ana öğün olarak da tüketilebilir.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.