Patates Salatası Tarifi
Garnitürlü Patates Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 10-12 adet haşlanmış patates
 - 3 adet haşlanmış yumurta
 - 2 adet haşlanmış havuç
 - 1 su bardağı haşlanmış bezelye
 - 3-4 adet kornişon turşu
 - 1 adet kapya biber
 - 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
 - Karabiber
 - Tuz
 - 1 su bardağı süzme yoğurt
 - 2 yemek kaşığı mayonez
 - 2-3 diş sarımsak
 - Maydanoz
 
Yapılışı: 
- Patatesler iyice yıkanıp, yumuşayana kadar haşlanır.
 - Kabukları soyulan patatesler sıcakken ezilerek püre haline getirilir.
 - Patates püresine zeytinyağı, karabiber ve tuz eklenip, karıştırılır.
 - Streç film yayılmış bir kaba patates püresinin yarısı konulup üzeri düzleştirilir.
 - Haşlanıp soyulan yumurtaların etrafına dört adet çöp şiş yerleştirildikten sonra paket lastiğiyle uçlarından sabitlenir.
 - Yumurtaların etrafına sarılan çöp şişler bir kaç saat sonra açılıp, çiçek şeklini alan yumurtalar doğranır.
 - Olabildiğince minik küpler halinde doğranmış kapya biber, kornişon turşu, haşlanmış bezelye, haşlanmış havuçlar ve yumurtaların kalanına tuz ve karabiber eklenip karıştırılır.
 - Patates püresinin üzerine garnitürler yayıldıktan sonra kalan patates püresi de yayılıp üzeri düzleştirilir.
 - Streç film ile her tarafı sarıldıktan sonra buzdolabında bekletilir.
 - Servis edileceğinde streç filmden ayrılıp, servis tabağına ters çevrilir.
 - Süzme yoğurt, mayonez, tuz ve dövülmüş sarımsak dişleri iyice çırpılarak patates püresinin üzerine yayılır.
 - Çiçek şeklini alan yumurta dilimleri ve maydanozlarla süzme yoğurdun üzeri süslenir.
 




Ne güzel süslemişsiniz :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
Sil