Nescafeli Islak Kek Tarifi 
Islak Kek Tarifi 
Nescafeli Kek Nasıl Yapılır 
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
 - 1 su bardağı toz şeker
 - 1 su bardağı su
 - 1 su bardağı zeytinyağı
 - 1 çay bardağı buğday nişastası
 - 1 çay bardağı kakao
 - 2,5 su bardağı un
 - 1 paket kabartma tozu
 
- 2 su bardağı süt
 - 2 yemek kaşığı toz şeker
 - 2 yemek kaşığı nescafe
 
Çikolata Sosu:
- 1 paket Dr.Oetker çikolatalı sos
 - 2 su bardağı süt
 
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki yumurtalara toz şeker eklenip, karışım beyazlaşana kadar mikserle çırpılır.
 - Ilık su ve zeytinyağı da eklenip karıştırılır.
 - Un, nişasta, kakao ve kabartma tozu da elendikten sonra karışıma eklenip mikserin düşük ayarıyla bir kez karıştırılır.
 - Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, yaklaşık yarım saat kadar dikdörtgen bir fırın kabında kontrol edilerek pişirilir.
 - Çikolatalı sos ve süt tencereye alınıp, sürekli karıştırılarak muhallebi gibi pişirilip, soğumaya bırakılır.
 - Ilık sütün içinde toz şeker ve nescafe eritilip, fırından çıkıp ilk sıcaklığı geçen kekin üzerine dökülür.
 - Nescafeli sosu iyice çeken kek, kare veya dikdörtgen istenen şekilde kesildikten sonra üzerine ılık çikolatalı sos dökülüp, yayılır.
 - Veya küp küp kesilen kekler servis tabağına alındıktan sonra her birinin üzerine birer kaşık çikolatalı sos dökülüp ceviz, fındık vs. ile süslenip servis edilir.
 





👍👍
YanıtlaSilÇok teşekkürler :)
Sil