5 Mart 2018 Pazartesi

ÇİKOLATALI CUPCAKE

Çikolatalı cupcake tarifi
Çikolatalı cupcake nasıl yapılır
Cupcake tarifi
     Çay saatlerinde veya davetlerde tatlı ve pasta yerine geçecek lezzette ve görsellikteki tek kişilik porsiyonluk minik pastacıkları yapmayı da yemeyi de çok seviyorum. Bu defa çikolatalı ganaj hazırlayıp, çikolatalı cupcake yaptım. Siz de aynı tarifle çikolatalı veya istediğiniz bir krema ile süsleyebilir yada sade olarak da servis edebilirsiniz.
Malzemeler: 
  • 2 adet yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 çay bardağı yoğurt 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 2,5 su bardağı un 
İçine:
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı damla çikolata
Kreması:
  • 200 gram bitter çikolata 
  • 200 gram süt kreması

Yapılışı: 
  • Çikolata ince ince kıyılır.
  • Süt kreması sos tenceresinde kaynatılmadan parmak yakmayacak ısıda ısıtılır.
  • Isınan kremanın içine çikolata kırıntıları atılıp hiç pütür kalmayıncaya kadar iyice karıştırılır.
  • Hazırlanan ganaj oda sıcaklığına gelince sıkma torbasına konulup, buzdolabına konulup bekletilir.
  • Başka bir kapta oda sıcaklığındaki yumurtalara toz şeker eklenip, mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Yoğurt ve zeytinyağı da eklenip, çırpmaya devam edilir.
  • Elenmiş un, kabartma tozu da eklenip mikserle bir iki kez çevrilir veya kaşıkla karıştırılır.
  • Kağıt cupcake kalıplarının üzerinden birer parmak boşluk kalacak şekilde doldurulur.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kadar kontrollü olarak pişirilir.
  • Cupcakeler soğuduktan sonra üstlerinden bir parça kapak çıkartılıp içine damla çikolatalı krem şanti sıkılıp kapak geri kapatılır.
  • Önceden hazırlanan ganaj cupcakelerin üzerine sıkılır.

4 Mart 2018 Pazar

FIRINDA YOĞURT MAYALAMA

Yoğurt tarifi
Fırında yoğurt nasıl mayalanır
Evde yoğurt nasıl yapılır
Yoğurt nasıl mayalanır
     Hazır satılan yoğurtlar hakkında bu kadar kötü şeyler yazılıp çizilmediği oğlumun bebeklik dönemlerinde de siteye gelen sütçüden organik olduğuna inandığımız süt alarak haftalık tüketeceğimiz kadar yoğurdumuzu evde kendim yapıyordum. O zamanlar sütü kaynattıktan sonra istenen sıcaklığa gelen sütü tek bir kabın içinde bir kaşık yoğurtla mayalayıp, kalınca bir battaniye ile sarıp sarmalayıp sabaha kadar bekletip buzdolabına koyuyordum. Önceleri tek bir kapta, sonra üç dört cam kavanozda şimdilerde ise Ankara'dan hatıra sakladığım dört eski ( AOÇ ) Atatürk Orman Çiftliği'nin cam yoğurt  kaplarına mayalıyorum. Sonra fırında mayalama diye daha kolay bir yöntem öğrenince yoğurt mayalama şeklini değiştirdim. Sütçüden aldığımız sütü kaynatıp istenen ısıya getirdikten sonra mayalarken, kolay ve hızlı mayalanması için bir tutam toz şeker, ekşimeyi geciktirip cıvık olmaması için de bir tutam tuz ekleyerek öğrendiğim yeni usulle kapaklarını kapatmadan soğuk fırına koyup, yedi saat kadar beklettikten sonra kapaklarını kapatıp buzdolabında saklıyorum. 
Malzemeler:
  • 1 litre süt 
  • 1 yemek kaşığı yoğurt 
  • 1 tutam toz şeker 
  • 1 tutam tuz 

Yapılışı:
  • Süt ince bir tülbent veya süzgeçten süzülüp, dibinin tutmaması için kalın tabanlı derin bir tencereye alınır.
  • Tencerenin kapağı açık olarak taşırmadan, karıştırarak kaynatılır.
  • Kaynama başladıktan on beş dakika sonra ocak kapatılıp, süt ılımaya bırakılır.
  • Yoğurt mayalayacağımız kaplara birer yemek kaşığı maya için yoğurt ve birer çimdik tuz ve toz şeker konulup, iyice karıştırılır.
  • Hava sıcaklığına bağlı olarak yaklaşık bir saat kadar sonra serçe parmağınızı sütün içine sokup, beş altı saniye beklettiğinizde parmağınızı hafif yakacak sıcaklığa gelince bir kaç kaşık süt daha önce maya koyduğumuz kaplara paylaştırılıp, iyice karıştırılır.
  • Kalan süt, kapların üzerinde bir iki parmak boşluk kalıncaya kadar doldurulur.
  • Kaplar soğuk ısıtılmamış fırına konulup, fırının kapağı kapatılıp kendi sıcaklığı ile yoğurdun mayalanması sağlanır.
  • 7-8 saat kadar soğuk fırında bırakıldıktan sonra, kapakları kapatılarak buzdolabına konulur.
  • Tercihen buzdolabında bir gün bekletilip, iyice sertleşmesi sağlanarak tüketilir. 

3 Mart 2018 Cumartesi

PUF POĞAÇA

Puf poğaça tarifi
Puf poğaça nasıl yapılır
İnstant  mayalı tarifler
     Hafta sonlarında ne kadar çok işim olursa olsun herhangi bir hamurişi, kurabiye yada kek yapmazsam eksiklik hissediyorum, bu çalıştığım yıllardan kalma bir alışkanlık sanıyorum. Şimdilerde fazla hamurişi tüketmemeye çalışsam da evde her zaman atıştırmalık bir şeyler olsun istiyorum. Bu minik rulo poğaçalar adı üstünde puf puf yumuşacık, ben iç malzemesi olarak lor kullandım ama siz istediğiniz bir iç malzemesi ile yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık süt 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 paket Dr. Oetker instant maya 
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3,5-4 su bardağı un 
  • 100 gram tereyağı
  • 250 gram kaşar loru
  • 1 demet maydanoz
  • Susam

Yapılışı:
  • Yumurtalardan birinin sarısı üstlerine sürmek için ayrılır.
  • Derin bir kabın içinde yumurtalar, zeytinyağı, süt, toz şeker, instant maya, tuz ve elenmiş un azar azar eklenerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Yoğurulan hamurun üzeri örtülüp, yarım saat kadar mayalandırılır.
  • Mayalanan hamur unlanmış tezgahta merdane ile büyükçe bir daire olarak açılır.
  • Önce dörde sonra her parça tekrar dörde kesilerek on altı adet üçgen parça elde edilir. 
  • Her parçaya boydan boya oda sıcaklığında tereyağ sürülür.
  • Üçgen parçaların geniş kısmına lorlu maydanozlu karışımdan konulup minik rulolar sarılır.
  • Minik rulolar uç kısımları alta gelecek şekilde  yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilip, üzerine ayrılan yumurta sarısı fırça yardımıyla sürülür.
  • Susam da serpilip, bir saat kadar tepside mayalanması için bekletilir.
  • Tepsi mayası da yapılan poğaçalar önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.

28 Şubat 2018 Çarşamba

KARALAHANA SARMASI

Karalahana sarması tarifi
Zeytinyağlı karalahana sarması nasıl yapılır
     Ege bölgesinde eskiden pek de bilmediğimiz karalahana ile çocukluk yıllarımızda buralara yerleşen karadenizli komşularımız, arkadaşlarımız sayesinde tanıştık. Tarifin orjinalinde karalahana yaprakları sarıldıktan sonra güveçte altına etli dana kemikleri konulup pişirilirmiş ama bizim evde et yenilmediği ve her şeyimiz de zeytinyağlı olunca bu sarmayı da zeytinyağlı yaprak sarması, lahana sarması ve ebegümeci sarması gibi zeytinyağlı olarak yaptım. 
Malzemeler:
  • 2-3 demet karalahana (yaklaşık 1 kilogram) 
  • 2 su bardağı pirinç 
  • 4 adet kuru soğan 
  • 1 yemek kaşığı kuru nane 
  • 1 tatlı kaşığı karabiber 
  • 1 yemek kaşığı tuz 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı kışlık şişe domates veya domates salçası 
  • 1 demet maydanoz 
Yapılışı:
  • Pirinç sıcak su içinde bekletilir.
  • Yapraklar iyice yıkanıp, kaynar su konulmuş derince bir kabın içine konulur.
  • Yaprakların rengi değişince kevgirle diğer tarafı da çevrilip yumuşaması için bekletilir.
  • Yumuşayınca suyun içinden çıkartılıp, süzgece alınır.
  • Zeytinyağı konulan tencerede yemeklik doğranmış kurusoğanlar pembeleştirilir.
  • Bir yemek kaşığı domates püresi, suyu süzülen pirinçler, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatları da eklenir.
  • Yaprakların ortasındaki sert damar kısmı bıçakla çıkartılarak birleştirilir.,
  • Her yaprağa bir tatlı kaşığı kadar pirinçli iç malzemesinden konulup sarılır.
  • Tencerenin dibine saplar ve yaprakların ortasından çıkan sert kısımlar yerleştirilip, üzerine sarmalar dizilir.
  • Bir yemek kaşığı domates püresi, zeytinyağı ve su karıştırılıp, sarmaların üzerini geçene kadar konulur.
  • Sarmaların üstüne tabak kapatılıp, kaynayana kadar harlı sonra da kısık ateşte yaklaşık yarım saat kadar pişirilir.
  • Ilık servis edilir.

22 Şubat 2018 Perşembe

YAPRAK KURABİYE

Yaprak kurabiye tarifi
Yaprak kurabiye nasıl yapılır
Sonbahar yaprakları kurabiye tarifi
     Bu kurabiyeleri sonbahar aylarında yapmıştım ama bir türlü sırası gelip de paylaşamadım. İzmir'de kış ayları da sonbahar hatta son günler nerede ise ilkbahar gibi geçtiğine göre yaz gelmeden paylaşayım diye düşündüm :) Hamuru renklendirirken artık hemen her markette bulunan Dr.Oetker'in minik gıda boyalarından kullandım. Hamur pişince renkler biraz açıldığından siz daha koyu renkler isterseniz bir kaç damla fazladan gıda boyası kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 100 gram tereyağı 
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 2,5- 3 su bardağı un 
  • Dr.Oetker gıda renklendirici boya ( kırmızı, sarı, yeşil )

Yapılışı: 
  • Yumurta ve tereyağı el çırpıcısı ile iyice çırpılır.
  • Pudra şekeri ve zeytinyağı da eklenir.
  • Elenmiş un azar azar eklenerek, yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.
  • Hamur on onbeş parçaya ayrılarak; her parçaya farklı renklerde gıda boyasından birkaç damla damlatılıp yoğurulur.
  • Naylon poşete sarılan hamurlar buzdolabında dinlendirilir.
  • Renklendirilmiş hamurlar gelişigüzel parça parça kopartılarak yan yana farklı renkler gelecek şekilde konulup, birleştirilerek iki yağlı kağıt arasında merdane ile açılır.
  • Kalıplarla kesilip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika kadar kontrollü olarak pişirilir.

21 Şubat 2018 Çarşamba

LORLU DEREOTLU MUFFİN

Lorlu muffin tarifi
Lorlu dereotlu muffin nasıl yapılır
Peynirli muffin tarifi
Tuzlu muffin tarifi
     Çay saatlerinde, kahvaltılarda yada çocuklarınızın beslenme çantalarına koymak için yapabileceğiniz bu tuzlu muffinlerde ben kaşar loru kullandım, siz lor yerine beyaz peynir kullanıp, isterseniz fırın kabında da pişirip dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 3 adet yumurta 
  • 3 yemek kaşığı yoğurt 
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı 
  • 250 gram lor veya beyaz peynir
  • 2 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 4 adet taze soğan 
  • Dereotu 

Yapılışı:
  • Yumurtalar mikserle çırpılır.
  • Yoğurt ve zeytinyağı da eklenip, bir kez daha çırpılır.
  • Dereotu ve taze soğan ince ince kıyılıp, lor ile karıştırılır.
  • Un da eklenip, bütün malzemeler bir kabın içinde karıştırılır.
  • Tuzlu muffinler çok kabarmadığı için hamur muffin kalıplarına dolu dolu paylaştırılır.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol edilerek yaklaşık 45 dakika pişirilir.
  • Tercihen ılık olarak servis edilir.

19 Şubat 2018 Pazartesi

TUTMAÇ ÇORBASI

Tutmaç çorbası tarifi
Tutmaç çorbası nasıl yapılır
Yoğurtlu erişte çorbası tarifi
Yoğurtlu erişte çorbası nasıl yapılır
     Başlıbaşına öğün olarak tüketilebilecek olan çorbalardan tutmaç çorbasında ben yazın yaptığımız eriştelerden kullandım. Yoğurdun kesilmemesi için, kaynayan çorbadan birer kepçe alarak yoğurtlu karışıma yavaş yavaş ekledikten sonra ben üzerine kırmızı biber ve naneyi zeytinyağında yakarak ekledim ama siz isterseniz tereyağı kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 su bardağı erişte 
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurtanın sarısı  
  • 1 yemek kaşığı dolusu un 
  • 1,5 litre sıcak su 
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Kuru nane 
  • Pul biber 
  • Tuz  

Yapılışı:
  • Yeşil mercimek bir gece önceden ıslatılıp, ertesi gün suyu berraklaşana kadar iyice yıkanıp süzülür.
  • Derin bir tencereye mercimekler alınıp, sıcak suyla çok da parçalanmayacak şekilde yumuşayana kadar pişirilir.
  • Kaynama suyu süzülüp, sıcak su yenilenir.
  • Eriştelerde eklenip, yumuşayana kadar pişirilir.
  • Başka bir kapta süzme yoğurt, yumurta sarısı ve un pürüzsüz hale gelinceye kadar çatalla ezilir.
  • Yoğurdun kesilmemesi için, tencerede kaynamakta olan çorbadan bir kepçe eklenip, karıştırılır.
  • Yoğutlu karışım da çorbaya eklenip, hızlıca karıştırılır.
  • Bir kaç taşım kaynadıktan sonra üzerine yağda yakılmış kırmızı toz biber ve nane dökülerek sıcak servis edilir.

16 Şubat 2018 Cuma

ARAPSAÇLI KİŞ

Arapsaçlı kiş tarifi
Rezeneli kiş nasıl yapılır
Arapsaçlı tart tarifi
Marasalı tart nasıl yapılır
     Pazarlarda arapsaçı, enginar, yabani kuşkonmazlar bollaşınca sadece kavurup yumurta kırmak veya yemeğini yapmak yerine değişik tariflerde de kullanılabilir mi diye denemelerde bulunuyorum. Üst malzemesini değiştirerek daha önce enginarlı kiş, yabani kuşkonmazlı kiş ve en son da arapsaçlı kiş yapmıştım, hamurişlerini seviyorsanız üst malzemesini değiştirerek arapsaçı bulamazsanız veya tercih etmezseniz onun yerine lorlu, dereotlu olarak siz de deneyebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 2,5 su bardağı un 
  • Yarım çay bardağı yoğurt 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 75 gram tereyağı 
  • Yarım paket kabartma tozu 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
Üst malzemesi:
  • Bir demet arapsaçı ( 50 dal kadar )
  • 5-6 adet taze soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Kırmızı pul biber, Karabiber, Tuz
  • 200 gram kaşar loru
  • 1 adet yumurta
Yapılışı:
  • Arapsaçları iyice yıkanıp, kalın sap kısımları ayrılır.
  • Zeytinyağı konulmuş tavada ince kıyılmış taze soğanlar ve arapsaçları biraz çevrilir.
  • Tuzu ve baharatları eklenip, soğumaya bırakılır.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı, yoğurt ve zeytinyağı karıştırılır.
  • Elenmiş un, kabartma tozu ve tuz da karıştırılarak hamur yoğurulur.
  • Hamur yağlanmış tart kalıbına kenarlardan biraz yükseltilerek yayılır.
  • Pişerken fazla kabarmaması için çatalla delikler açılır.
  • Hamurun üzerine soğumuş olan lorlu arapsaçlı karışım yayılır.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yarım saat kadar pişirilir.
  • Fırından çıkarılıp, çırpılmış yumurta üzerine yayılır.
  • Tekrar fırına konulup, üzerindeki yumurta piştikten sonra sıcak servis edilir.

14 Şubat 2018 Çarşamba

ÇİKOLATALI NARLI PASTA

Çikolatalı pasta tarifi
Çikolatalı pasta nasıl yapılır
     Bu çikolatalı pastanın tarifini dokuzuncu bulut blogundan almıştım. Orada Kolay çikolatalı pasta diye adlandırılmış, gerçekten yumurtaların akını sarısını ayırmadan nerede ise kurabiye gibi karıştırılarak yapılan bu pandispanyayı çok kısa sürede yapıp, isterseniz sadece ganajla sıvayıp bırakabilirsiniz yada benim gibi biraz daha farklı olsun diye düşünürseniz kat aralarına çikolatalı krema yapıp, dışını da krema ile sıvayarak ve nar taneleri ile süsleyerek daha değişik bir pasta yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker 
  • 3 yemek kaşığı kakao 
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu 
  • Yarım çay kaşığı tuz 
  • 1 su bardağının üçte biri kadar zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağının dörtte üçü kadar süt
  • Yarım çay bardağı kaynar su 
  • 2 çay kaşığı granül kahve  
  • 1 paket vanilya 
Krema Malzemeleri:
  • 2 su bardağı süt 
  • Yarım su bardağı toz şeker 
  • Yarım su bardağı un 
  • Yarım su bardağı buğday nişastası 
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 80 gram bitter çikolata
  • Yarım su bardağı süt  kreması
  • 1 poşet krem şanti
Ganaj malzemeleri:
  • Yarım su bardağı süt kreması
  • 80 gramlık çikolata

Yapılışı:
  • Un, toz şeker, kakao, kabartma tozu ve tuz büyük bir kabın içinde karıştırılıp, pütür kalmaması için hepsi birlikte elenir.
  • Başka bir kapta zeytinyağı, yumurta ve süt el çırpıcısı ile karıştırılıp, unlu karışıma eklenir.
  • Son olarak granül kahve karıştırılmış kaynar su da eklenerek parlak bir renk alana kadar el çırpıcısı ile iyice karıştırılır.
  • Tabanına ve kenarlarına yağlı kağıt konulmuş kelepçeli kalıba karışım dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırına konulur.
  • Yaklaşık bir saat kadar sonra ortasına kürdan batırılarak pişip pişmediği kontrol edilerek, hafif yapışkan kıvamdaki kek fırından çıkartılır.
  • Fırından çıkartılan kek tel raf üzerine alınıp, soğutulur.
Kremasının yapılışı:
  • 100 gram soğuk süte, 150 gram krem şanti eklenip, çırpıldıktan sonra buzdolabında bekletilir.
  • Tencerede süt, toz şeker, un, buğday nişastası ve kakao karıştırılıp, muhallebi gibi pişirilir.
  • Pişen krema sıcakken parçalara bölünmüş çikolata atılıp, iyice eriyene kadar karıştırılır.
  • Soğuyan kremaya buzdolabından çıkarttığımız krem şanti eklenip, mikserle iyice çırpılır.
  • Sıkma torbasına konulup, buzdolabında bekletilir.
  • Soğumuş kek yüksekliğine göre iki veya üç kat olacak şekilde kesilir.
  • Keklerin arasına sıkma torbasından krema sıkılıp, çikolata parçaları serpilir.
  • En üst katta konulduktan sonra pastanın üstü ve kenarları çikolatalı krema ile iyice sıvanır.
  • Pasta buzdolabında bekletilirken. ganajı hazırlanır.
Ganaj yapılışı:
  • Yarım su bardağı süt kreması benmari usulü suya değmeden ve kaynatmadan ısıtılır. 
  • Isınan süt kremasına küçük parçalara bölünmüş çikolatalar eklenip, erimesi sağlanır. 
  • İyice karıştırılıp, soğuduktan sonra krema sıvanmış pastanın üstünden akacak şekilde çikolata kaşıkla dökülür.
  • Pastanın üzeri nar taneleri ile süslenir.

10 Şubat 2018 Cumartesi

KAKAOLU YAPRAKLI KEK

Kakaolu kek tarifi
Kakaolu kek nasıl yapılır
     Herkesin yıllardır yaptığı kakaolu bir kek tarifi mutlaka vardır ama ister kendi kek tarifinizle isterseniz bu tarifle yaptığınız kakaolu kekleri hep aynı şekilde sofraya getirmek istemezseniz, bir kaç yaprağı kekin üzerine yerleştirdikten sonra üzerine pudra şekeri eleyerek veya daha önceki yıllarda yaptığım gibi bir dantel parçasını üzerine koyup gene pudra şekeri eleyerek çikolatalı dantelli kek gibi değişik bir görüntü verebilirsiniz. Üzerine pudra şekeri elendiği için, isterseniz şeker oranını biraz azaltabilirsiniz ama en önemlisi pudra şekeri, kekin üzerinde çok uzun süre kalmadığından servisten hemen önce pudra şekeri eleyerek şekil verebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 4 adet yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • Yarım su bardağı süt 
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı 
  • 50 gram eritilmiş tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu 
  • 1 yemek kaşığı dolusu kakao 
Üzerine: 
  • Pudra şekeri ve değişik boyutta yapraklar

Yapılışı:
  • Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve toz şeker mikserle önce yavaş sonra hızlı devirde beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Eritilip soğutulmuş tereyağı, süt, yoğurt, zeytinyağı da eklenip çırpılır.
  • Elenmiş un, kabartma tozları ve kakao da elenerek eklenip, el çırpıcısı ile karıştırılır. 
  • Yağlı kağıt konulmuş 24 santimlik kelepçeli kalıba karışım dökülüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirilir.
  • Kürdan batırılarak kontrol edilip, piştiyse soğuması için tel ızgara üzerine çıkarılır.
  • Servis edileceğinde soğuyan kekin üzerine değişik boyutta yapraklar konulup, pudra şekeri serpilir.
  • Yaprakların üzerindeki pudra şekeri dökülmeden yapraklar geri toplanıp, hemen servis edilir.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...