26 Kasım 2018 Pazartesi

ÇINTARLI ( MANTARLI ) PİZZA

Çıntarlı Pizza Tarifi
Mantarlı Pizza Tarifi
Melkili Pizza Tarifi

Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık su 
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Yarım paket instant maya 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 3,5 su bardağı un 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzerine:
  • Yarım kilogram çıntar ( melki )
  • 2 adet domates 
  • 2 adet kırmızı biber 
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet kuru soğan 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik
  • Tuz
  • 250 gram kaşar peyniri 

Yapılışı:
  • Derin bir kabın içine un, instant maya, ılık su, tozşeker, tuz dökülüp karıştırılır.
  • Ilık su azar azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamurun üzeri kapatılarak dinlenmeye bırakılır.
  • Çıntarlar yıkanıp, varsa kurtlu kısımları temizlendikten sonra doğranır.
  • Kuru soğanlar ve çıntarlar zeytinyağında suyunu çekene kadar kavrulur.
  • Biberler de eklenerek biraz daha çevrilir.
  • Ocaktan almaya yakın tuzu ve baharatları da eklenip, soğumaya bırakılır.
  • Hamur yağlanmış fırın kabına kenarları biraz yükseltilerek yayılır.
  • Zeytinyağı ile inceltilmiş domates salçası hamurun her tarafına sürülür.
  • Soğuyan çıntarlı karışım hamurun üzerine yayılır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirilir.
  • Fırından çıkartılıp, üzerine kaşar peyniri rendesi yayılarak tekrar fırınlanır.
  • Kaşar peynirleri eriyip, kızarınca kurumadan fırından alınıp, sıcak servis edilir.

24 Kasım 2018 Cumartesi

TARÇINLI UN KURABİYESİ

Tarçınlı un kurabiyesi tarifi
Un kurabiyesi tarifi
Malzemeler: 
  • 250 gram tereyağı 
  • 3 su bardağı un  
  • Yarım su bardağı pudra şekeri 
  • 1 tatlı kaşığı tarçın 
  • 1 paket kabartma tozu 
Üzerine: 
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri 
  • 1 yemek kaşığı tarçın 
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığındaki tereyağına pudra şekeri, tarçın ve kabartma tozu eklenip, karıştırılır.
  • Azar azar un da eklenerek ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamurdan parçalar kopartılıp, olabildiğince minik kurabiyeler yuvarlanır.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip, önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar  kontrol edilerek pişirilir. 
  • İlk sıcaklığı geçen kurabiyeler tarçınlı pudra şekerine iyice bulanıp, servis edilir.

23 Kasım 2018 Cuma

MİDYE ÇÖREK

Midye Çörek Tarifi
Midye Çörek Nasıl Yapılır
İnstant Mayalı Hamurişleri
Malzemeler:
  • 2 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı ılık su 
  • 1 çay bardağı yoğurt 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 1 paket hazır instant maya 
  • 1 paket hamur kabartma tozu 
  • 4,5 - 5 su bardağı un 
Aralara sürmek için:
  • 150 gram erimiş soğumuş tereyağı 
İç malzemesi:
  • 250 gram tulum loru
  • Maydanoz
  • Karabiber 





Yapılışı:
  • Malzemeler karıştırılıp, un azar azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulup, üzeri örtülür.
  • Hamur iki katına çıkana kadar, bir saat mayalandırılır.
  • Mayalanan hamur altı eşit parçaya bölünüp, her parça merdane ile ince açılır.
  • Açılan hamurların aralarına eriyip soğumuş tereyağ sürülerek, üst üste dizilir.
  • Üst üste dizilen hamurlardan sıkıca bir rulo yapılır.
  • On beş dakika yağı donuncaya kadar buzdolabında bekletilir.
  • Keskin bir bıçakla rulodan bir parmak eninde parçalar kesilir.
  • Kesilen kısım üste gelecek şekilde merdane ile biraz açılır.
  • İnce kıyılmış maydanoz, lor ve karabiber karıştırılıp, iç hazırlanır.
  • Bir tatlı kaşığı kadar iç malzemesi konulup, açılan parçalar yanlardan hafifçe bastırılarak poğaça gibi kapatılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir.
  • Üzerine fırça ile istenirse yumurta sarısı sürülür.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, kızarana kadar pişirilir.

22 Kasım 2018 Perşembe

DAĞ ÇİLEĞİ REÇELİ

Dağ çileği reçeli tarifi
Yabani dağ çileği reçeli tarifi
Kocayemiş reçeli tarifi
Davulga reçeli tarifi
Malzemeler:
  • 250 gram dağ çileği
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su 
  • Yarım limonun suyu

Yapılışı:
  • Dağ çilekleri zedelenmeden dikkatlice yıkanıp, kurumaya bırakılır.
  • Tencerede toz şeker ve su koyulaşıncaya kadar kısık ateşte kaynatılır.
  • Dağ çilekleri de eklenip, hiç karıştırmadan reçel kıvamı alana kadar kaynatılır.
  • Ocaktan almaya yakın limon suyu eklenip, bir iki taşım daha kaynatılarak ocaktan alınır.
  • Hemen yenilmeyecekse sıcakken kavanoza konulup, kapağı kapatılarak ters çevrilir.

21 Kasım 2018 Çarşamba

MAHLEPLİ ÇEŞNİLİ MİNİ POĞAÇA

Mahlepli poğaça tarifi
Mahlepli çeşnili poğaça nasıl yapılır
Çeşnili poğaça tarifi

Malzemeler:
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 2 adet yumurta 
  • 125 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 paket Dr. Oetker mahlepli çeşnili kabartma tozu 
  • 4 su bardağı un 
  • Susam
İç malzemesi: 
  • 200 gram lor
  • Maydanoz
  • Karabiber

Yapılışı:
  • Yumurtaların sarıları üzerine sürmek için ayrılır.
  • Oda sıcaklığında ki tereyağ ve diğer malzemeler karıştırılarak, yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Yoğurulan hamurun üzeri temiz bir bez ile örtülüp biraz dinlendirilir.
  • Hamurdan küçük parçalar kopartılıp,avuç içinde açılarak lorlu maydanozlu karışımdan konulup, kapatılarak şekil verilir.
  • Ek yerleri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Üstlerine ayrılan yumurta sarıları sürülüp, susam serpilir.
  • Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

19 Kasım 2018 Pazartesi

DAMPERLİ KAMYON PASTASI

Damperli Kamyon Pastası
Kamyon Pastası
Şeker Hamurlu Pastalar
Doğum Günü Pastaları





17 Kasım 2018 Cumartesi

TAHİNLİ BURGU ÇÖREK

Tahinli burgu çörek tarifi
Tahinli burgu çörek nasıl yapılır
Tahinli çörek tarifi
Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık süt 
  • 1 su bardağı ılık su 
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • 4 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 paket instant maya 
  • 100 gram tereyağı 
  • 2 adet yumurta 
  • 6,5-7 su bardağı un
  • 1 su bardağı tahin
  • Yarım çay bardağı toz şeker 
  • 1 çay bardağı ceviz

Yapılışı:
  • Ilık su, ılık süt, toz şeker, maya ve bir yemek kaşığı un karıştırılıp, üzeri örtülür.
  • On dakika kadar mayalandırdıktan sonra zeytinyağı, yumurtaların akları ve kalan un da azar azar eklenerek yoğurulup, üzeri örtülerek bir saat kadar mayalanması için bekletilir.
  • Mayalanan hamur iki parçaya ayrılıp, yaklaşık otuz santime elli santim büyüklüğünde dikdörtgen olarak merdane ile açılır.
  • Üzerine şekerli tahinli cevizli karışım yayılıp düzeltilir.
  • Hamurun üçte bir kadarı uzun tarafından ortaya katlanır.
  • Diğer tarafı da ortaya katlanıp, iki parmak kalınlığında şeritler kesilir.
  • Şeritler iki ucundan tutulup, burulur.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilip, üstlerine fırçayla yumurta sarısı sürülür.
  • Yarım saat kadar tepside mayalanması için bekletilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, kontrol edilerek üzeri kızarana kadar 20 dakika pişirilir.
  • Ayırdığımız ikinci parça hamura da aynı işlemler yapılıp, pişirilir.

15 Kasım 2018 Perşembe

PALAMUT PİLAKİ

Palamut pilaki tarifi
Palamut pilaki nasıl yapılır
Tavada palamut pilaki tarifi
Balık yemekleri
Malzemeler:
  • 1 adet büyük boy halka şeklinde doğranmış palamut balığı
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
Yapılışı:
  • Palamutlar halka halka (takoz) doğranıp, kanlı kısımları temizlenecek şekilde yıkanıp, kağıt havlu ile kurulanır.
  • Zeytinyağı dökülmüş yayvan bir tavada piyazlık doğranmış kuru soğanlar pembeleşene kadar kavrulur.
  • Doğranmış domates ve biberler de kuru soğanlara eklenir.
  • Tuz ve karabiberde eklenerek domatesler suyunu salana kadar pişirilir.
  • Domatesli sosun yarısı ayrılıp, tavaya halka doğranmış palamutlar dizilir.
  • Palamutların üzerine kalan domatesli sos ve ince limon dilimleri yayılarak, tavanın kapağı kapatılıp kısık ateşte pişirilir.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilerek sıcak servis edilir.

13 Kasım 2018 Salı

BALIK ÇÖREK

Balık çörek tarifi
Mayalı çörek nasıl yapılır
İnstant mayalı çörek tarifi
Balık şeklinde çörek
Malzemeler:
  • 3,5 su bardağı un 
  • 1 paket Dr.Oetker instant hazır maya 
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı süt 
  • Yarım su bardağı ılık su 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 adet yumurta ( sarısı üzerine )
  • 1 yemek kaşığı tuz 


İç malzemesi:
  • 1 kase dolusu haşlanmış ıspanak yaprağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 250 gram tulum loru 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • Kırmızı pul biber 
  • Karabiber 
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Ispanakların sadece yaprakları iyice yıkanıp, kurulanır.
  • Kuru soğan ince ince yemeklik doğranıp, zeytinyağında pembeleşene kadar çevrilir.
  • Ispanak yaprakları da eklenip, suyunu çekene kadar kavrulup soğumaya bırakılır.
  • Soğuyunca lor, pul biber, karabiber ve tuzu eklenip, karıştırılır.
  • Geniş ve derin bir kaba un elenir.
  • İnstant hazır maya, toz şeker, ılık su ve ılık süt de eklenerek ele yapışmayan kıvamda yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamurdan çok az solungaçlar için parça ayrılır.
  • Hamur pişirme kağıdı üzerinde merdane ile oval şekilde açılır.
  • Hamurun orta kısmına suyu iyice çektirilmiş ıspanaklı, lorlu karışım oval şekilde yayılır.
  • Hamurun kenarlarına şekilde görüldüğü gibi bıçakla kesikler atılır.
  • Kesik parçalar bir üstten bir alttan alınarak üst üste gelecek şekilde çapraz kapatılır.
  • Bir ucu balık kafası gibi, diğer ucu da bıçakla kesilerek kuyruk şekli verilir.
  • Solungaçları da yerleştirilip, gözleri için iki karabiber tanesi konulur.
  • Fırın tepsisine yerleştirilip, üzerine çok az zeytinyağı ile çırpılmış yumurta sürülür.
  • Fırın tepsisinde yarım saat kadar kabarıp mayalanması beklenir.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, yarım saat kadar kontrol edilerek üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • İlk sıcaklığı geçince altındaki pişirme kağıdı alınarak servis edilir.

12 Kasım 2018 Pazartesi

TALKAN KURABİYESİ

Talkan kurabiyesi tarifi
Talkan kurabiyesi nasıl yapılır
Leblebi tozu kurabiyesi tarifi

Malzemeler:
  • 1 su bardağı leblebi tozu
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1,5 su bardağı un
Yapılışı:
  • Leblebi tozu, pudra şekeri ve zeytinyağı derin bir kapta karıştırılır.
  • Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un azar azar eklenir.
  • Şekil verildikten sonra pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir.
  • İstenirse üzerine pudra şekeri elenip, kurabiyeler iyice soğuduktan sonra tepsiden alınır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...