14 Şubat 2019 Perşembe

12 Şubat 2019 Salı

ÇİKOLATALI FINDIKLI KUP

Çikolatalı Cup Tarifi
Çikolatalı Kup Tarifi
Çikolatalı Fındıklı Kup Tarifi
Malzemeler:
  • 2 su bardağı dolusu kakaolu kek kırıntısı 
  • 1 litre süt 
  • 1 çay bardağı un 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 2 yemek kaşığı dolusu kakao 
  • 1 paket (80 gram) bitter çikolata
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • 1 çay bardağı fındık
Yapılışı:
  • Kakaolu kek parçaları mutfak robotunda parçalanır.
  • Un, toz şeker ve kakao derin bir kaba alınır.
  • Topaklanmaması için süt azar azar eklenerek karıştırılır.
  • Karıştırılarak kaynatılıp, göz göz olunca ocaktan alınır.
  • Küçük parçalara ayrılmış çikolata da eklenerek eriyene kadar karıştırılır.
  • Kupların dibine ve aralara kakaolu kek kırıntılarından konulup, nescafeli sütten birer kaşık dökülerek ıslatılır.
  • Aralara fındık ve bir sıra çikolatalı pudingden, bir sıra kek kırıntılarından olmak üzere malzeme bitene kadar konulur.
  • En üste çikolatalı pudingden konulup, istenirse çikolata parçaları ve fındıkla süslenir.
  • Buzdolabına konulup, soğuk servis edilir.

11 Şubat 2019 Pazartesi

PATATESLİ GÜL TAVUK

Patatesli Tavuk Tarifi
Cips Tavuk Patates Tarifi
Atıştırmalık Gül Tavuk Tarifi
Malzemeler: 
  • 2 adet tavuk göğsü 
  • 1 su bardağı galeta unu 
  • Karabiber 
  • Kırmızı Pul biber 
  • Kekik 
  • Tuz 
  • Kürdan 
  • 1 kilogram patates 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı mısır cipsi
  • Kırmızı pul biber 
  • Kekik 
  • Tuz
Yapılışı: 
  • Patatesler soyulup, yıkandıktan sonra elma dilimi şeklinde doğranır.
  • Dövülmüş mısır cipsi, zeytinyağı ve baharatlarla karıştırılarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayılır.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Tavuk göğüsleri streç film arasında dövülüp inceltildikten sonra ince uzun şeritler halinde kesilir.
  • Galeta unu ve baharatlarla iyice karıştırılır.
  • Her şeride yuvarlanarak gül şekli verildikten sonra açılmaması için kürdanla tutturulur.
  • Kızdırılmış bol zeytinyağında kızartılıp, kağıt havlu üzerine çıkartılır.
  • Elma dilimli patateslerle birlikte sıcak servis edilir.

9 Şubat 2019 Cumartesi

PATATESLİ POĞAÇA

Poğaça Tarifi
Patatesli Poğaça Tarifi
Patatesli Poğaça Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 2 su bardağı süt                                          
  • 1 su bardağı zeytinyağı                              
  • 2 adet yumurtanın akı  
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 5-6 su bardağı kadar un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi:
  • 5-6 adet haşlanmış patates 
  • 1 adet kuru soğan
  • Dereotu
  • Karabiber
  • Tuz                                             
Üzerine: 
  • 2 adet yumurtanın sarısı
  • Susam                                          
Yapılışı: 
  • Yemeklik doğranmış kuru soğan zeytinyağında pembeleştirilir.
  • Haşlanan patatesler soğuduktan sonra soyulup, rendelenir.
  • İnce kıyılmış dereotu, tuz ve karabiber de eklenip, hepsi karıştırılır.
  • Unun yarısı yoğurma kabına elenir.
  • Ilık süt, instant maya, şeker ve yumurtaların akları da eklenip, karıştırılır.
  • Kalan un da azar azar kontrollü olarak eklenip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Üstüne bez örtülüp bir saat kadar sıcak bir ortamda mayalandırılır.
  • Hamurdan alınan parçalar elimizde biraz açılıp, iç malzemesi konulduktan sonra kapatılır.
  • Kapatılan hamurun ek yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.
  • Tepside de yarım saat mayalandırılıp, önceden ısıtılmış 190 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.

8 Şubat 2019 Cuma

SOSLU ELMALI KEK

Soslu Elmalı Kek Tarifi
Soslu Elmalı  Kek Nasıl Yapılır
Elmalı Kek Tarifi
Elma Kek Nasıl Yapılır

Malzemeler:
  • 3 çay bardağı toz şeker 
  • 2 çay bardağı yoğurt 
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • 2 adet yumurta 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya 
  • 2 su bardağı un 
  • 2-3 adet elma 
  • 1 yemek kaşığı tarçın 
  • 1 çay bardağı irice kırılmış ceviz 
Yapılışı:
  • Toz şeker, yoğurt ve zeytinyağı karıştırılıp, bir su bardağı kadarı sos için ayrılır.
  • Yumurta, kabartma tozu, vanilya ve un da eklenerek kaşıkla iyice karıştırılır. 
  • Yağlanmış fırına dayanıklı bir kaba dökülüp, üzeri düzleştirilir.
  • Elmalar yıkanıp, ikiye bölündükten sonra çekirdekleri çıkartılıp, ince ince dilimlenir.
  • Hamurun üzerine elma dilimleri sıra sıra dizilir.
  • İrice dövülmüş cevizler ve tarçın serilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir.
  • Fırından çıkıp ilk sıcaklığı geçince ayırdığımız toz şeker, yoğurt, zeytinyağı karışımı üzerine dökülüp, yayılır.
  • Soğuyunca dilimlenip, servis edilir.

7 Şubat 2019 Perşembe

TUZLU ÇUBUK KURABİYE

Tuzlu Çubuk Kurabiye Tarifi
Tuzlu Çubuk Kraker Nasıl Yapılır
Susamlı Çubuk Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
  • 125 gram tereyağı 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 çay bardağı yoğurt 
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke 
  • 1 tatlı kaşığı tuz  
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 3,5 su bardağı un  
Üzerine: 
  • 1 adet yumurta
  • Susam
Yapılışı: 
  • Malzemeler derin bir kap içinde karıştırılır.
  • Un azar azar eklenerek, ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurulur.
  • Hamur on beş dakika kadar dinlendirilir.
  • Hamurdan kopartılan parçalar tezgah üzerinde yaklaşık bir karış kadar düz olarak yuvarlanır.
  • Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yan yana dizilir.
  • Üstlerine fırçayla yumurta sürülüp, susam serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat kontrol edilerek pişirilir.

6 Şubat 2019 Çarşamba

FIRIN POŞETİNDE TAHİNLİ KABAK TATLISI

Balkabağı Tatlısı Tarifi
Tahinli Kabak Tatlısı Tarifi
Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır
Fırın Poşetinde Kabak Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
  • 1 kilogram temizlenmiş balkabağı 
  • 2 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı ceviz 
  • 1 çay bardağı çifte kavrulmuş tahin

Yapılışı:
  • Balkabağının kabukları soyulur, çekirdekli iç kısmı da temizlenir.
  • Yıkandıktan sonra süzülüp, kurulanır.
  • Kabaklar iki parmak kalınlığında dilimlere ayrılır.
  • Fırın torbasının içine toz şeker ve kabak dilimleri doldurulup, torbanın ağzı sıkıca bağlanır.
  • Fırın tepsisine konulan torbanın üzerine kürdan batırılarak beş altı yerinden delikler açılır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.
  • Fırın torbası açıldıktan sonra kabaklar 10-15 dakika kadar daha karamelize olması için fırınlanır.
  • Soğuyunca servis tabağına alınıp, üzerine tahin  gezdirilip, irice dövülmüş cevizler serpilir.

4 Şubat 2019 Pazartesi

ÇİKOLATA SOSLU KAKAOLU KEK

Kakaolu Kek Tarifi
Kakaolu Kek Nasıl Yapılır
Çikolata Soslu Kakaolu Kek Tarifi
Çikolata Soslu Kek Tarifi
Malzemeler: 
  • 3 adet yumurta 
  • 1,5 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • 3 yemek kaşığı kakao 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 2,5 su bardağı un
Çikolatalı sos:
  • 2 su bardağı süt 
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket bitter çikolata
  • Fındık
  • Çikolata Parçaları 
Yapılışı: 
  • Oda sıcaklığındaki yumurtalara toz şeker  eklenip, mikserle beyazlaşıncaya kadar çırpılır.
  • Yoğurt ve zeytinyağı da eklenip, çırpılır.
  • Kakao, kabartma tozu ve un eklenerek mikserle bir iki defa çevrilir.
  • Hamur yağlanmış kek kalıbına dökülür.
  • Önceden 175 derece ısıtılmış fırında kontrol edilerek yaklaşık bir saat kadar pişirilir.
  • Fırından çıkardıktan sonra biraz ılıyınca kalıptan çıkartılıp, soğumaya bırakılır.
  • Çikolatalı sos için; çikolata, fındık ve çikolata parçaları haricindeki malzemeler tencerede karıştırılıp, muhallebi gibi pişirilir.
  • Ocaktan alındıktan sonra çikolata da eklenip, mikserle koyulaşana kadar çırpılır.
  • Soğuyan kekin üzerine çikolatalı sos dökülüp, çikolata parçaları ve fındıkla süslenir.

3 Şubat 2019 Pazar

İKİ RENKLİ KEK KURABİYE

Kek Kurabiye Tarifi
İki Renkli Kek Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
Sade Hamur İçin Malzemeler: 

  • 2 adet yumurta 
  • Yarım su bardağı toz şeker 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 2,5-3 su bardağı un 
  • 1 çay bardağı buğday nişastası 
  • Yarım paket paket kabartma tozu

Kakaolu Hamur İçin Malzemeler: 

  • 2 adet yumurta 
  • Yarım su bardağı toz şeker 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 2,5-3 su bardağı un 
  • 1 çay bardağı kakao 
  • Yarım paket kabartma tozu
Üzerine: 
  • Yarım çay bardağı bal 
  • 2-3 yemek kaşığı su
  • Hindistan cevizi 
Yapılışı: 
  • Oda sıcaklığındaki iki yumurta toz şekerle beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpılır.
  • Zeytinyağı da eklenip, karıştırılır.
  • Buğday nişastası ve kabartma tozu da eklenir.
  • Ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar un azar azar eklenip, çok yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Başka bir kap da oda sıcaklığındaki diğer iki yumurta da toz şekerle beyazlaşıncaya kadar çırpılır.
  • Zeytinyağı da eklenip, karıştırılır.
  • Kakao ve kabartma tozu da eklenir.
  • Ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar un azar azar eklenip, çok yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Her iki hamurdan ayrı ayrı ince uzun rulolar yapılır.
  • Fırın kabı yağlanıp, hazırlanan sade ve kakaolu hamurlar çapraz çapraz yan yana dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında sade rulolar pembeleşene kadar pişirilir.
  • Fırından çıkartılınca bir iki kaşık su ile sulandırılmış bal, her yerini ıslatacak şekilde fırçayla sürülür.
  • Hindistan cevizi serpilerek soğuduktan sonra dilimlenerek servis edilir.

2 Şubat 2019 Cumartesi

LAVAŞ PİZZA

Lavaş Pizza Tarifi
Mantarlı Lavaş Pizza Tarifi
Kolay Pizza Tarifi
Tavada Lavaş Pizza Tarifi
Malzemeler:
  • 3 adet lavaş 
  • 2 yemek kaşığı domates püresi 
  • 1 yemek kaşığı ketçap 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 200 gram kaşar peyniri 
  • 150 gram kaşar loru 
  • 8-10 adet mantar 
  • 3-4 adet kiraz domates
  • 2-3 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan 
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik
  • Tuz
Yapılışı: 
  • Doğranmış mantarlar ve kuru soğanlar zeytinyağında kavrulup, soğumaya bırakılır.
  • Lavaşın sığacağı büyüklükte tava zeytinyağı ile yağlanır.
  • Lavaş tavaya konulup, üzerine domates püresi, ketçap ve zeytinyağı karışımı sürülür.
  • Rendelenmiş kaşar peynirinin birazı yayılır.
  • İkinci lavaş yerleştirilip, üzerine zeytinyağı, domates püresi ve ketçap sürülür.
  • Kaşar loru, mantarlar, biberler, domatesler ve kaşar peyniri rendesi yayılır.
  • Üçüncü lavaşta yerleştirilip, üzerine zeytinyağı, domates püresi ve ketçap sürülür.
  • Diğer malzemeler de istenen şekilde yerleştirilip, en üste kaşar peyniri dilimleri ve rendesi serpilir.
  • Kısık ateş üzerinde tavanın kapağı kapatılarak kontrollü bir şekilde kaşar peynirleri eriyene kadar pişirilir.
  • Sıcak servis edilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...