9 Nisan 2020 Perşembe

ÇİKOLATALI DRİP PASTA

Çikolatalı Pasta Tarifi
Çikolatalı Pasta Nasıl Yapılır
Drip Cake Tarifi
Malzemeler:
  • 3 adet yumurta 
  • 1,5 su bardağı un 
  • Yarım su bardağı ılık su  
  • Yarım su bardağı nişasta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • Yarım çay  bardağı zeytinyağı 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya
Islatmak için:
  • 1 çay bardağı süt 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker 
Ara kreması ve üzerini sıvamak için:
  • 1 paket Dr.Oetker kakaolu pasta kreması
  • 1,5 su bardağı soğuk süt 
  • 2 paket 80 gramlık bitter çikolata 
  • 200 ml süt kreması 
  • 4 adet oreo bisküvi
  • İstediğiniz meyveler ( çilek, ahududu, güvem, taze nane yaprakları)


Yapılışı:
  • Oda sıcaklığında ki yumurtalar ve şeker mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Un ve nişasta elenir.
  • Diğer malzemelerde eklenerek, mikserin düşük ayarı ile çırpılır.
  • Yağlanıp, unlanmış küçük bir kalıba dökülür.
  • Önceden 200 derece ısıtılmış fırında kontrol edilerek 30-40 dakika pişirilir.
  • Pandispanya fırından çıkınca tel üzerinde soğumaya bırakılır.
  • Bir gece önceden, süt kreması ocağın üzerinde benmari usulü eritilmiş çikolataya eklenerek iyice karıştırılıp kaynatmadan ocaktan alınarak ganaj hazırlanır.
  • Oda sıcaklığına gelince ağzı kapatılarak buzdolabına konulur.
  • Ganaj buzdolabında bir gece bekletilerek nutella kıvamına getirilir.
  • Kreması için, hazır kakaolu pasta kreması bir kapta soğuk süt ile katılaşana kadar çırpılır.
  • Katılaştıktan sonra nutella kıvamına gelmiş ganajdan da birkaç kaşık eklenerek mikserle çırpılır.
  • Soğumuş pandispanya üç kata ayrılarak her katı şekerli süt ile ıslatılıp, aralara kakaolu pasta kreması yayıldıktan sonra damla çikolata parçaları serpilir.
  • Pandispanyanın üst kısmı da yerleştirilip, üstü ve kenarları kakaolu pasta kreması ile düzgünce sıvanıp, bir saat buzdolabında bekletilir.
  • Ganajdan ayrılan kısım kenarlardan biraz akacak şekilde kakaolu pasta kremasının üzerine yavaş yavaş dökülür.
  • Buzdolabında biraz bekletilip, çikolata donduktan sonra istenen meyveler pastanın üzerine yerleştirilir.



8 Nisan 2020 Çarşamba

MANTARLI TACO

Mantarlı Taco Tarifi
Mantarlı Taco Nasıl Yapılır
Taco Tarifi
Malzemeler: 
  • 6 adet hazır Taco veya Tortilla ekmeği 
  • Yarım kilogram kültür mantarı 
  • 2 adet kuru soğan 
  • 2 adet kapya biber 
  • 2 adet yeşil sivri biber 
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Maydanoz
  • Kırmızı pul biber 
  • Karabiber
  • Tuz

Yapılışı: 
  • Mantarlar fırçayla su altında temizlenip, kurulandıktan sonra dilimlenir. 
  • Kuru soğanlar ve biberler doğranır.
  • Zeytinyağı konulmuş tavada ezilmiş sarımsak, mantarlar, soğanlar ve biberler sotelendikten sonra doğranmış maydanozlarla karıştırılır. 
  • Kendi yaptığımız tortilla ekmekleri kıvrılıp su bardağı içine konulup sıcak fırında biraz tutularak kıvrılıp şekil alması sağlanır veya hazır taco ekmeği kullanılır.
  • Fırından çıkartılan tacolar servis tabağına alınıp, içlerine mantarlı karışım veya istenen malzemeler doldurulduktan sonra sıcak servis edilir.
  • Hazır taco kullanmak istemezseniz, tortilla ekmeği tarifi için:
    https://nergismevsimi.blogspot.com/2020/03/tortilla-ekmegi.html

3 Nisan 2020 Cuma

SÜTLÜ EKMEK

Sütlü Ekmek Tarifi
Sütlü Ekmek Nasıl Yapılır
İnstant Mayalı Tarifler
Malzemeler:
  • 4 su bardağı un                             
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı            
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 1,5 su bardağı ılık süt                       
  • 1 paket Dr.Oetker instant maya      
  • Susam
Yapılışı:
  • Un ve maya derin bir kap içinde karıştırılır.
  • Zeytinyağı ve tuz eklenir.
  • Ilık sütte toz şeker eritilip, eklenir.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Üzeri örtülüp, yarım saat kadar mayalanması için bekletilir.
  • Yarım saat sonra hamur tekrar yoğurulup, yağlanıp unlanmış kalıba yerleştirilir.
  • Kalıpta yapmak istemezseniz şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirerek de pişirebilirsiniz.
  • Hamurun üzerine bıçakla fazla derin olmayan çizik atılır.
  • Suya batırılıp çıkartılan fırça ile hamurun üzeri çok az ıslatılıp, susam serpilir.
  • 15 dakika da tepside mayalanması için bırakılır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
  • Fırından çıkınca kalıptan çıkartılıp tel üzerinde soğutulduktan sonra dilimlenir.

1 Nisan 2020 Çarşamba

UN KURABİYESİ

Un Kurabiyesi Tarifi
Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 250 gram tereyağı 
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri 
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası 
  • 1 paket vanilya 
  • 2 su bardağı un 
Yapılışı: 
  • Tereyağı kısık ateş üzerinde yakmadan eritilir.
  • Oda sıcaklığına gelince buzdolabına konulup donması sağlanır. 
  • Tereyağında biriken su ayrılıp, dökülür.
  • Suyu ayrılan tereyağı, pudra şekeri, vanilya ve nişasta karıştırır.
  • Un azar azar eklenerek ele yapışmayacak kıvamda hamur yoğurulur.
  • Hamurdan ince uzun rulolar yuvarlanıp, çatalla uçtan uca çizgiler çekilir.
  • İki üç parmak kalınlığında kesilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirilir. 

30 Mart 2020 Pazartesi

TEPSİDE TİRAMİSU

Tiramisu Tarifi
Kedidili Bisküvili Tiramisu Tarifi
Tepside Tiramisu Tarifi 
Malzemeler: 
  • 2 paket kedidili bisküvi 
  • 3 su bardağı süt 
  • 2 yemek kaşığı toz şeker 
  • 3 yemek kaşığı granül kahve (nescafe vs.)
Kreması:
  • 2 kutu labne peyniri  
  • 6 yemek kaşığı un  
  • 6 yemek kaşığı toz şeker 
  • 4 su bardağı süt     
Üzerine:
  • 3 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
  • Kreması için, elenmiş un ve şeker bir tencerede karıştırılır.
  • Süt azar azar eklenip sürekli karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.
  • Soğuyunca labne peyniri eklenip, 10 dakika kadar mikserle çırpılır.
  • Süt, toz şeker ve nescafe iyice karıştırılıp hazırlanır.
  • Kedidili bisküviler nescafeli karışıma bir defa hızlıca batırılıp çıkartılarak büyük boy borcama taban oluşturacak şekilde sıralanır. 
  • Soğumuş olan krema üç ayrı kaba ayrılıp bir kısmı bisküvilerin üzerine yayılır. 
  • İkinci paket kedidili bisküvi de nescafeli karışıma batırılıp çıkarılarak kremanın üzerine dizilir.
  • Kalan kremanın bir kısmı sıkma torbasına konulup, kalanı bisküvilerin üzerine eşit bir şekilde yayılır.
  • Sıkma torbasına konulan krema da istenen şekilde sıkılıp, üstüne kakao elenir.
  • Buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.
  • Ben bu ölçülerle büyük boy borcam da yaptım.Siz daha küçük boy kalıp kullanacaksanız malzeme ölçülerini azaltarak yapabilirsiniz.

28 Mart 2020 Cumartesi

ÇITIR GÜL BÖREK

Çıtır Gül Börek Tarifi
Çıtır Gül Börek Nasıl Yapılır
Yufka Börekleri
Malzemeler:
  • 2 adet yufka 
  • 4-5 adet patates 
  • 150 gram lor
  • 1 adet yumurta 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 1 çay kaşığı tuz 

Yapılışı: 
  • Yufkalar önce ikiye sonra tekrar ikiye katlanır.
  • Katlardan çay bardağı veya kurabiye kalıbı ile yuvarlaklar kesilir.
  • Haşlanmış patatesler ve lor çatal ile iyice ezilir.
  • Yumurta, tuz ve karabiber eklenir.
  • Kesilen yufka katları beşer beşer ayrılıp, her yufkanın arasına bir çay kaşığı kadar patatesli iç malzemesi konulur.
  • Aralara iç malzemesi konulan beş kat yufka, her defasında ortalarına parmağımızla bastırılarak üst üste yapışması sağlanır.
  • Börekler, derin bir kızartma kabında kızgın yağda kızartılır.
  • Kağıt havlu üzerine  alınıp,  fazla yağı süzüldükten sonra sıcak servis edilir.

25 Mart 2020 Çarşamba

ISPANAKLI ÇALKAMA

Ispanaklı Çalkama Tarifi
Ispanaklı Çalkama Nasıl Yapılır
Çalkama Tarifi
Malzemeler:
  • Yarım kilogram ıspanak yaprağı 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 4-5 adet taze soğan 
  • 3 adet yumurta 
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • 2 su bardağı un 
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane 
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber 
  • Tuz

Yapılışı:
  • Ispanakların yaprakları ayrılıp, yıkanıp, suyu iyice süzülür.
  • Kuru soğan ve taze soğanlar da ince ince doğranır.
  • Yumurta, süt ve zeytinyağına baharatlar ve un da eklenerek karıştırılır.
  • Malzemelerin hepsi karıştırılıp, yağlanmış fırın tepsisine kalın olmayacak şekilde yayılıp, üzeri düzeltilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilip, ilk sıcaklığı geçince dilimlenip servis edilir.

22 Mart 2020 Pazar

YABANİ KUŞKONMAZ KAVURMASI

Yabani Kuşkonmaz Kavurması Tarifi
Tilkişen Kavurması Tarifi
Asparagus Kavurması Tarifi
 
Malzemeler: 
  • 1 bağ yabani kuşkonmaz (filiz, ayrelli, tilkişen, aspariçe, asparagus, asfaraca, dilkimen) 
  • 1 bağ taze soğan yaprağı 
  • 2 adet yumurta 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • Karabiber 
  • Tuz 

Yapılışı:
  • Yabani kuşkonmazlar bıçak kullanmadan çıt çıt ses çıkararak kırıldığı sürece çatala gelecek büyüklükte elimizle kırılır.
  • Taze soğan yaprakları ince ince doğranıp, tuz da eklenerek yabani kuşkonmazlarla birlikte yumuşayana kadar zeytinyağında kavrulur.
  • Yumurtalar kırılıp, piştikten sonra karabiberi de eklenip sıcak servis edilir.




19 Mart 2020 Perşembe

TAVUKLU KAPAMA

Tavuklu Kapama Tarifi
Tavuklu Kapama Nası Yapılır
Tavuk Büryan Tarifi 
Malzemeler: 

  • 6 adet tavuk baget 
  • 2,5 su bardağı pirinç 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 5 su bardağı tavuk haşlama suyu 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • Karabiber 
  • Tuz

Yapılışı:


  • Derin bir kaba alınan pirincin üzerine tuz ve kaynar su eklenip, su ılıyana kadar bekletildikten sonra suyu süzülür.
  • Tavuk bagetler tencereye alınıp, tuz ve altı su bardağı kadar sıcak su eklenerek haşlanır.
  • Haşlama suyu ayrılan bagetler istenirse yağda biraz çevrilerek üstlerinin kızarması sağlanır.
  • Zeytinyağında ince ince yemeklik doğranmış kuru soğanlar pembeleştirildikten sonra suyu süzülmüş pirinçler de eklenerek kavrulur.
  • Kavrulan pirinçler fırın kabına yayılıp, üzerine haşlanmış tavuk bagetler yerleştirilir.
  • Pirincin üzerini geçecek kadar yaklaşık beş su bardağı tavuğun haşlama suyundan tepsiye yavaş yavaş eklenir.
  • Tepsinin üzeri uygun bir kapak, tepsi veya alüminyum folyo ile sıkıca kapatılır.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pilav suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Piştikten sonra üzerindeki kapak veya folyo alınıp, karabiber serpilerek ılık servis edilir.

16 Mart 2020 Pazartesi

ATOM KURABİYE

Atom Kurabiye Tarifi
Atom Kurabiyesi Nasıl Yapılır
Limonluk Kurabiyesi Tarifi
Malzemeler:
  • 250 gram tereyağı 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 su bardağı pudra şekeri 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 5-5,5 su bardağı un 
İç malzemesi:
  • 1 su bardağı ceviz 
  • 1 çay bardağı çekirdeksiz üzüm 
  • 1 çay bardağı kuru kayısı 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 tatlı kaşığı tarçın 
Yapılışı: 
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı, zeytinyağı, yumurta ve pudra şekeri iyice karıştırılır.
  • Unun yarısı ve kabartma tozu da eklenir.
  • Kalan un azar azar kontrol edilerek eklenip, yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamurun üzeri örtülüp, dinlenmeye bırakılır. 
  • İrice dövülen cevizlere, üzümler, küp küp kesilmiş kuru kayısılar, toz şeker ve tarçın da eklenip karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır.
  • Limonluğun çukur kısmına streç film yerleştirilir.
  • Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartılıp, streç film üzerine konulur.
  • Hamurun ortasından kenarlarına doğru parmağımızla bastırarak ortasının boş kalması ve limonluğun şeklini alması sağlanır.
  • Açılan boşluğa cevizli iç malzemeden konulup, üst kısmı küçük bir hamur parçası ile kapatılır.
  • Limonluk, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine hafifçe vurularak kurabiye çıkartılır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kadar kontrol edilerek pişirilir. 
  • İstenirse üzerine pudra şekeri elenir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...