Börülce salatası tarifi
İç börülce salatası nasıl yapılır
İç börülce salatası tarifi
Malzemeler:
- 1 kilogram taze iç börülce
- 2 litre kadar su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
- İri taneli tercihen karagöz börülcelerin taneleri ayıklanır.
- Taze börülceler varsa uç kısımları elle kopartılır.
- Uzunluğuna göre üçe dörde bölünür.
- Derin bir tencerede bol kaynar suda yumuşayana kadar haşlanır.
- Üzerinde biriken köpükler alınır.
- Suyundan çorba yapılacak ise, süzgece alınan börülcenin suyu tencereye süzülür.
- Servis tabağına alınan iç börülcenin üzerine zeytinyağı ve tuz eklenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.