Portakallı Kahveli Yılbaşı İçeceği Tarifi
Yılbaşı içeceği tarifi
Portakallı kahveli votka nasıl yapılır
Dalgaları karşılayan gemiler gibi,
Gövdemizle karanlıkları yara yara
çıktık, rüzgarları en serin
uçurumları en derin
havaları en ışıklı sıra dağlara.
Arkamızda bir düşman gözü gibi karanlığın yolu
Önümüzde bakır taslar güneş dolu
DOSTLARIN ARASINDAYIZ
GÜNEŞİN SOFRASINDAYIZ.
Uluslararası Portakallı Kahveli Yılbaşı İçeceği Hareketi'ne katılarak, yaklaşık bir ay önce kahveli, portakallı votkayı hazırlayıp, demlenmeye bırakmıştım.Bu gün, votkanın açılıp dostluk şerefine içileceği o gün. Biz saat dokuzda dostluğa, geçmiş yılların ve önümüzde ki yılın şerefine, barış içinde kardeşçe yaşanacak bir dünyaya ve Beste'nin sağlığına kadeh kaldırdık.Gerçekten kahve kokulu, bundan sonra daha fazla miktarda yapılmayı hak edecek kadar güzel, hafif içimli bir votka oldu.Etkinliğin günü, saati belli olunca dünyanın dört tarafında ki blogger dostlarımıza katılmak için, bu gün birer kadeh içtik devamı yarın ki yeni yıl sofrasına...
Malzemeler:
- 70 cl sade votka
- 2 adet küçük portakal
- 40 adet kahve çekirdeği
- 2 yemek kaşığı kahve çekirdeği
- 100 gram esmer şeker
- 100 gram toz şeker
- Portakallar yıkanıp, kahve çekirdeklerinin geleceği yerlere bıçakla minik delikler açılır.
- Deliklere kahve çekirdekleri sokularak yerleştirilir.
- Kavanozun içine önce beyaz, sonra esmer şeker konulur.
- Kahve çekirdekli portakallar şekerlerin üzerine yerleştirilir.
- Üzerini kapatacak kadar votka dökülür.
- Bir gün bekletilip, şekerin erimesi için hafifçe çalkalanır.
- İki yemek kaşığı kadar kahve çekirdeği eklenip, kavanozun ağzı kapatılır.
- İki üç hafta karanlık ve serin bir yerde demlenmeye bırakılır.