Havuçlu Turplu Mor havuçlu tarator tarifi
Tarator nasıl yapılır
Mor havuçlar, antioksidan ve vitamin deposu olduğunu öğrenmeden önce de şalgam suyu olarak tükettiğimiz, rengi dolayısıyla ilgimi çeken bir havuç cinsiydi.Havuç salatası, havuçlu tarator derken, tarifi biraz daha değiştirerek üç renkli, üç ayrı tat olarak denedim.Açıklayıcı bir şekilde yazmaya çalıştığım için, malzeme listesi çok kalabalık gibi görünse de, aslında çok basit, tekrardan ibaret, hepimizin bildiği bir tarif.Servis tabağına yan yana koyup servis yapabilirsiniz.Ben, top top şekil verince dondurma kabında sunmak daha hoş olur diye düşündüm.Aslında, üzerine sos olarak da çok az sulandırılmış sarımsaklı yoğurt dökmüştüm.Soslu fotoğrafı çekmem akşam saatlerini bulunca, ışık yetersizliğinden fotoğraf pek hoş çıkmamış, onun için sos öncesi halinin fotoğrafını koydum.
Malzemeler:
- 5-6 adet büyük boy mor havuç
- 1 adet kurusoğan
- 2 yemek kaşığı irice dövülmüş ceviz
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz
- 5-6 adet büyük boy havuç
- 1 edat kurusoğan
- 2 yemek kaşığı irice dövülmüş ceviz
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz
- 2-3 adet kırmızı turp
- 1 adet kurusoğan
- 2 yemek kaşığı irice dövülmüş ceviz
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz
Yapılışı:
- Kurusoğanlar ince ince doğranır.
- Üç ayrı tavaya paylaştırılıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur.
- Mor havuç, havuç, kırmızı turp soyulup, ayrı ayrı kaplara rendenin iri tarafı ile rendelenir.
- Soğanları pembeleştirdiğimiz tavalardan birine mor havuç, ikincisine havuç, üçüncüsüne de kırmızı turp konulup, yumuşayıncaya kadar ayrı ayrı kavrulur.
- Ocaktan alınıp, soğumaları için bekletilir.
- Soğuyan her karışıma ayrı ayrı süzme yoğurt, mayonez, iri dövülmüş ceviz, sarımsak, tuz ve pul biber eklenip, iyice karıştırılır.
- Bir demet maydanoz ince ince kıyılıp, üçe ayrılıp karışımlara paylaştırılır.
- Üç ayrı renkten toplar yapılıp, servis edilir.
elinize sağlık :) çok lezzetli görünüyorlar
YanıtlaSilTeşekkürler,sevgiler.
Silmmmmmmm nefissss:)) ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler Hatice'ciğim.sevgiler.
SilAblacığım senin hızınada yetişemiyorum, ne diyeyim maşallah yani!Ellerine sağlık, hamarat bayanın hali başka oluyor tabi:)
YanıtlaSilSağol Sibel'ciğim,vakit buldukça yayınlamaya çalışıyorum ama çoğu zaman arşiv doluyor ama yayınlamaya vakit olmuyor.Sevgiler.
Sil"Dondurma topu gibi olmuşlar" diyen var mı diye baktım, ama yok:)) Vallahi öyle olmuşlar "kış günü dondurma? " diyerek baktım fotoğrafa.. Ellerine sağlık Nergisçim:))
YanıtlaSilBeni bir tek sen anladın Serap'cığım :)
SilBen de dondurma gibi düşünüp,dondurma kabında servis etmiştim.Sevgiler.
Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilrenk renk ne kadar güzel görünüyorlar dondurma gibi :))
Ben de kış günü özleyenler için dondurma görüntüsü iyi olur diye düşündüm :)
Sil