Dergi ekibi randevu saatine erken gelince, sofranın son halinin fotoğrafını çekememiştim. Dergide yayınlanan fotoğraflarda da sofranın bütününü gösteren fotoğraflara yer verilmediğini görünce, ortada bir sofra yokmuş gibi görünmesin diye :) hazırladığım çay sofrasının çektiğim bir iki fotoğrafını eksikleri olsa da yayınlamayı düşündüm.Baharın ilk günlerinde yayınlanacak dergi için ben çiçek konseptine uygun olduğunu düşündüğüm; Reyhan Şerbeti, Çikolatalı Pembe Gül Buketi, Çiçek şehriyeli Salata,Çiçekli Cupcake,Ayçiçeği Böreği, Portakal çiçekli Cocostar ve veganlar için de bir şeyler olsun diye Tahin Soslu Kolay Falafel yaptım.
    Benim için güzel bir anı oldu, umarım İzmir Life ekibinin de damağında lezzet, anılarında bir hoşluk bırakabilmişimdir. Evimize konuk olan İzmir Life ekibine çok çok teşekkürler.
REYHAN ŞERBETİ
Malzemeler:
·   1 demet reyhan 
·     7 yemek kaşığı toz şeker 
·     2 adet limonun suyu veya 4-5 parça limon tuzu
·    1 litre  sıcak su 
Yapılışı:
·  Reyhan yaprakları kopartılıp, iyice yıkanır.
·  Mutfak robotunda parçalanan yapraklara, toz şeker ve limon suyu eklenip, karıştırılır.
·  Sürahiye alınan karışıma, kaynar su eklenir.
·  Streç film ile sürahinin ağzı kapatılıp, soğuyana kadar bekletilir.
·   Soğuduktan sonra süzgeçten geçirilip, başka bir sürahiye alınır.
·  Buzdolabına konulup, soğutulur.
·   Soğuk olarak servis edilir.
ÇİKOLATALI GÜL BUKETİ
Malzemeler:
- 4
     adet yumurta 
 - 1,5
     su bardağı toz şeker 
 - 1/2
     su bardağı zeytinyağı 
 - 1/2
     su bardağı süt 
 - 1
     paket kabartma tozu 
 - 1
     paket vanilya 
 - 2
     su bardağı un 
 - 200
     gr çikolata (frambuazlı kuvertür çikolata)
 
Yapılışı:
- Oda sıcaklığında ki
     yumurtalar toz şekerle beyazlaşana kadar mikserle çırpılır.
 - Süt ve zeytinyağı
     eklenip, biraz daha çırpılır.
 - Elenmiş un,kabartma
     tozu ve vanilya eklenip,mikserin düşük ayarı ile karıştırılır.
 - Yağlanmış silikon
     kalıplara üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde hamur dökülür.
 - Önceden ısıtılmış 180
     derece fırında, yaklaşık 30 dakika pişirilir.
 - Soğuduktan sonra
     kekler kalıptan çıkartılır.
 - Kekleri pişirdiğimiz
     kalıplar yıkanıp, kurulanır.
 - Benmari usulü
     eritilmiş çikolatadan 2 tatlı kaşığı kadarı kalıbın dibine yayılır.
 - Erimiş çikolatanın
     üzerine soğumuş kek bastırılarak yerleştirilir.
 - Buzdolabında 2 saat
     bekletilip daha sonra kalıptan çıkartılır.
 - İstenirse çöp şişlere
     geçirilip,buket olarak servis edilir.
 
Malzemeler:
- 1 su bardağı çiçek
     şehriye 
 - 1 su bardağı konserve
     mısır
 - 1/2 demet
     maydanoz 
 - 1/2 demet
     dereotu 
 - 5 adet taze
     soğan 
 - 1/2 çay bardağı
     zeytinyağı 
 - 1 adet limonun suyu
 - Tuz 
 - 1 adet havuç 
 - 1 adet kırmızı
     biber 
 - 1 adet turp
 - 1 adet salatalık 
 
Yapılışı:
- Çiçek şehriye
     haşlanır,soğuk sudan geçirilip,süzülür.
 - Soğuyunca diğer
     malzemeler de doğranıp,eklenir.
 - Zeytinyağı,limon suyu
     ve tuzu da eklenip karıştırılır.
 - Havuç,kırmızı
     biber,salatalık ve turp çiçek kalıpları ile kesilerek salata süslenir.
 
Malzemeler:
- 3 adet yumurta 
 - 1 çay bardağı toz
     şeker 
 - 1 çay bardağı
     süt 
 - 1 çay bardağı
     zeytinyağı 
 - 1,5 su bardağı
     un 
 - 1 paket kabartma
     tozu 
 
Kreması:
- 1 poşet krem
     şanti 
 - 1 su bardağı soğuk
     süt 
 - 1 çay bardağı
     dondurulmuş frambuaz 
 
Süsleme
için:
- Şeker hamuru 
 
Yapılışı:
- Krem şanti ve soğuk
     süt mikser ile karıştırılır.
 - Frambuazlar
     eklenip,karıştırılarak buzdolabında bekletilir.
 - Oda sıcaklığında ki
     yumurtalar ve toz şeker mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
 - Süt ve zeytinyağı
     eklenir.
 - Elenmiş un,kabartma
     tozu da eklenerek mikserin düşük ayarı ile karıştırılır.
 - Kağıt muffin
     kalıplarının üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde hamur
     paylaştırılır.
 - Önceden ısıtılmış 180
     derece fırında, yaklaşık 30 dakika pişirilir.
 - Soğuyunca bıçakla
     konik bir şekilde içi çıkartılıp,açılan boşluğa krem şanti doldurulur.
 - Kesilen kek parçası
     kapak şeklinde geri kapatılır.
 - Şeker hamuru ile
      kaplanan cupcakelerin üzeri çiçeklerle süslenir.
 
AYÇİÇEĞİ BÖREĞİ
Malzemeler:
·   4 su bardağı un 
·  100 gr tereyağı
·  1/2 çay bardağı
zeytinyağı 
·  1 adet yumurtanın
sarısı 
·  3 yemek kaşığı
yoğurt 
·  2 yemek kaşığı
sirke 
·  1 paket kabartma
tozu 
·   1 tatlı kaşığı
tuz 
İç malzemesi:
·   5 adet orta boy
haşlanmış patates 
·   250 gram  beyaz peynir veya lor
·   2 adet yumurtanın
akı 
·  1/2 demet
dereotu 
·   1 çay kaşığı pul
biber 
·   1/2 çay kaşığı
karabiber
·   Tuz
Yapılışı:
· Yoğurma kabına dökülen
unun ortasına oda sıcaklığında ki yağ ve diğer malzemeler eklenerek yumuşak bir
hamur yoğurulur.
· Hamur iki eşit parçaya
ayrılıp,streç filme sarılarak buzdolabına konulur.
· Haşlanmış patatesler
soyulup, ezilir.
· İnce doğranmış
dereotu, yumurta akları, tuz ve baharatlar eklenip,karıştırılır.
· Buzdolabından
çıkartılan hamur, merdane ile açılır.
· Yağlı kağıt serilmiş
fırın tepsisine, hamur yerleştirilir.
·  Hazırlanan iç
malzemesinin birazı ortaya, kalanlar da kenarlara simit gibi şekil verilir.
·  Diğer hamurda açılıp,
yayılır.
·  Tam ortaya koyduğumuz
iç malzemesinin üzerine küçük bir kase kapatılır.
·   Hamurun kenarları da
ruletle kesilerek birbirine yapışması sağlanır.
·  Kenarlar kapandıktan
sonra bıçakla kaseye kadar kesikler atılır.
·  Kase kaldırılıp,
alınır.
·  Kesilen parçalar
sırayla yan çevrilip, düzeltilir.
·   Bir yumurtanın sarısı
fırça ile sürülür.
·   Tam ortaya çörek otu,
yapraklara da susam serpilir.
·   Önceden ısıtılmış 180
derece fırında, yaklaşık bir saat üstü kızarana kadar pişirilir. 
Malzemeler:
- 200 ml süt
     kreması 
 - 1/2 su bardağı kahve
     kreması
 - 2 su bardağı hindistan
     cevizi 
 - 1 su bardağı portakal
     kabuğu rendesi
 - 5 yemek kaşığı toz
     şeker 
 - 1 su bardağı hindistan cevizi
 
Yapılışı:
- Portakal kabuklarının
     beyaz kısımları kesilip,atılır.
 - Robotta parçalanan
     portakal kabukları,toz şekerle iyice ovulur.
 - Malzemelerin hepsi
     derin bir kap içinde karıştırılıp,yoğurulur.
 - Cevizden daha küçük
     toplar yuvarlanır.
 - Hindistan cevizine
     bulanıp,üzerine kürdan saplanarak dizilir.
 - Buzdolabında 1-2 saat
     bekletilir.
 
TAHİN SOSLU KOLAY FALAFEL
Nohut
Köftesi Malzemeler:
- 2 su bardağı nohut
     unu 
 - 2 su bardağı sıcak su
 - 1 adet kuru
     soğan 
 - 4 diş sarımsak 
 - 4-5 yemek kaşığı
     zeytinyağı 
 - 4 yemek kaşığı
     köftelik bulgur 
 - 1/2 demet maydanoz
 - 1 tatlı kaşığı
     tuz 
 - 1 tatlı kaşığı pul
     biber 
 - 2 tatlı kaşığı
     kimyon 
 - 1/2 paket kabartma
     tozu 
 - Susam
 
Tahinli Sos Malzemeleri:
- 1 çay bardağı çifte
     kavrulmuş tahin 
 - 1/2 adet limonun
     suyu 
 - 2 diş sarımsak 
 - 1 çay kaşığı
     kimyon 
 - 1 çay kaşığı kırmızı
     pul biber  
 - 2 yemek kaşığı
     zeytinyağı              
 
Yapılışı:
- Nohut unu ve köftelik
     bulgur karıştırılıp, üzerine sıcak su dökülür.
 - Kuru soğan ve
     sarımsaklar çok ince doğranır .
 - Zeytinyağında
      soğanlar ve sarımsaklar pembeleşene kadar kavrulur.
 - Bütün
     malzemeler eklenerek yoğurulur.
 - Üzeri
     kapatılıp,bir saat kadar buzdolabında dinlendirilir.
 - Küçük
     parçalar kopartılıp,elimizle yuvarlanıp,susama bulanır.
 - Çok
     az yağlanmış teflon tavada iki taraflı kızartılır.
 - Sosu
     için;tahin,limon suyu,sarımsak,zeytinyağı ve baharatlar
     karıştırılıp,servis tabağına yayılır.
 - Nohut
     köfteleri,tahinli sos üzerine dizilip,servis edilir.
 


Begonya35 LEYLA:Canım seninle gurur duydum marifetli ,duyarlı arkadaşımı güzel yerlerde görmek beni çok sevindirdi tebrik ediyorum ÖPÜYORUM.
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum Leyla'cığım,sevgiler.
SilNe güzel çiçek gibi bir sofra olmuş..Her şeyiyle güzel bir çalışma olmuş.Ellerine sağlık
YanıtlaSilŞeniz'ciğim,teşekkürler.Nisan ayında yayınlanacak denilince,bahar konsepti olsun diye düşündüm.Sevgiler.
SilTebrikler canim,ellerine saglik.Hepsi birbirinden guzel.
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum Petek'ciğim,sevgilerimle...
SilNergis Çok özel çalışmaların var. Heyecanla takip ediyorum. Tahin soslu felafelini deneyeceğim çünkü bayılıyorum o lezzete. Ellerine sağlık diyorum arkadaşım. Sevgiyle kal.
YanıtlaSilKendi kendime bir şeyler yapmaktayken fark edilip takip ve takdir edilmek çok hoş,çok teşekkür ediyorum.Falafeli oğlum vegan olunca ben de çok sık yapıyorum. Nohut ile yapacak zamanım olmayınca nohut unu kullanarak yapıyorum çok pratik oluyor.Tahin sos da benim denemem umarım beğenirsin.Sevgilerimle.
SilHer yer bahar bahçe olmuş, sofran çiçek açmış. :) Ellerine sağlık .Sanatla mutfağın birleşmiş hali ...
YanıtlaSilTebriiik ediyorum. Çoook çoook başarılı. Öpüyorum hepinizi.
Çoook çook teşekkür ediyorum Eltimciğim :) Malum '' İzmir'in dağlarında çiçekler açar '' ya,bizim de sofrada açsın diye düşündüm.Sevgiler.
SilNe güzel şeyler var burada, nasıl bahar bahar, insanın içine umut veriyor. İşte böyle güzelliklerle tutunacağız yaşama ve güzellikleri çoğalttıkça arınacağız, şifa bulacağız.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim,her zaman beklerim Tijen hanım.Birbirimize tutunup,şifa bulabiliriz umarım zaten nasıl bir direnç ise bizimkisi ne yapsalar kaybetmediğimiz bir umudumuz var :) Sevgilerimle.
SilMerhaba Nergis hanım,
YanıtlaSilBen sizin ve yaptıklarınızın müptelası olmuş durumdayım. Yorum bırakamamış olmam sizi izlemediğim anlamına gelmesin. Yaptığınız herşey öyle yüksek bir zevk, özen, ve sabır istiyor ki sizi tebrik ediyorum.
Hangi birini sayayım bilemedim ki; ilk olarak blogcular toplantısında arkadaşlarınıza hediye verdiğiniz herbiri özel çalışma sonucu ortaya çıkan o harika kurabiyeler, Selçuk müzesi ile ilgili pastanız, nefis ege yemekleri, şölen gibi sunumlar, muhteşem kaleminiz ve şimdi de İzmir Life için yaptıklarınız. İnanın herbiri birer sanatsal çalışma.
Beğenilerimi ifade edecek kelimeler yetersiz kalıyor hep. Sessizce çıkıp gitmelerim biraz da o yüzden.
Tebrik ediyorum ve başarılarınızın artarak çoğalmasını diliyorum. İçim açılıyor sayfanıza gelince. Herşey için çok teşekkürler.
Sevgi ve selamlarımla,
Bu kadar güzel söz karşısında ne diyebilirim bilemedim,teşekkür az gelir ama gene de çok çok teşekkür ederim.Sessizce çıkıp gitmeyin,yorumlarınız benim için çok önemli ancak o yorumlar sayesinde eksiklerimizi tamamlayıp,kendimizi geliştirebileceğimize inanıyorum ve yapılan yorumları zevkle okuyorum.Umarım içinizin açılacağı paylaşımlara devam edebilirim ve sizler gibi takip edenim,hakkımda güzel düşünenlerim çok olur :)Sevgilerimle...
SilEmeklerine sağlık mutlaka okumalıyım bu keyifli yazıyı sevgiler..
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum Mine'ciğim,sevgilerimle.
SilNergis cigim gurur duydum arkadaşım hepsi de birbirinden nefis görünüyor ellerine sağlık canım
YanıtlaSilÇok teşekkürler Hülya'cığım,sevgilerimle...
Silçok sevindiiiim!
YanıtlaSilçiçek teması müthiş ve öte yandan bunların devamı gelecek =)
tebrik ederim Nergis'im!
Çok teşekkür ederim Özlemaki'm.Bildiğin bir şey mi var yoksa,devamı gelir mi bilmem bakalım :) İlkbahara girince böyle çiçekli, kelebekli bir şeyler iyi olur diye düşündüm.Sevgiler.
SilBu akşam ilk kez bu bölümü inceleme fırsatım oldu ve nefes kesici bir emek gördüm. Dergi çıkarmaya karar verdim. Her sayıda seninle sohbet edeceğim:)))))
YanıtlaSilSüper fikir ...
SilHem yemek, hem muhabbet daha ne olsun,ben teklifini kabul ediyorum :)
Çok çok güzel bir sofra olmuş , ellerinize sağlık. www.zeytinagaci.blogspot.com.tr
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum Aslı hanım, sevgiler.
SilOff.. Blog mükemmel, çok güzel, bayıldım. Sanırım benim daha çok fırın ekmek yemem gerekecek.Tabi o zaman siz nerelerde olursunuz bilemiyorum. Nerelerde derken aklınıza kötü bir şey gelmesin iyi anlamda söyledim:)
YanıtlaSilGüzel sözleriniz için çok çok teşekkür ederim, size de başarılar dilerim :) Sevgilerimle.
Sil