Zencefilli limonata tarifi
Zencefilli limona nasıl yapılır
Ev yapımı limonata tarifi
Şifalı bitkiler arasında sayılan zencefilin kurutulmuş köklerinden elde edilen baharatı kurabiyelerde, çöreklerde, taze köklerini ise bitki çaylarında, reçellerde ve limonata da kullanıyorum.Zencefil faydalarının yanı sıra kendine has aroması ile her zaman yaptığımız limonataya çok farklı bir tat verdiğini düşünüyorum.
Malzemeler:
- 3 adet limon
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 parça zencefil
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- 1 su bardağı sıcak su
- 5 su bardağı soğuk su
- Limonlar derince bir kapta suyun içinde bekletilip, iyice fırçalanır.
- Limon kabuklarının sarı kısmı ve taze zencefil rendelenir.
- Limonlar sıkılıp, toz şeker de eklenerek hepsi karıştırılır.
- Ağzı kapalı bir kapta bir gece bekletilir.
- Ertesi gün 1 su bardağı sıcak su eklenip, şeker eriyene kadar karıştırılır.
- Süzgeçten geçirilerek sürahiye alınıp, soğuk su eklenir.
Zencefili eskiden bilmezdim üç beş yıldır biliyorum tadını kokusunu ,önceleri çok acı geliyordu .Limolu sıcak ,soğuk harika bir lezzet ,emeklerinize sağlık Nergis 'ciğim ,sevgiler.
YanıtlaSilZencefili ben de son yıllarda çok kullanıyorum.Özellikle kış aylarında bitki çaylarına birer dilim de olsa ekliyorum.Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle...
Silellerinize sağlık. Sağlıklı muhteşem bir tarif
YanıtlaSilÇay dışında zencefil kullanmanın bir şekli de limonata,çok teşekkürler.
Silellerine sağlık Nergiscim
YanıtlaSilTeşekkür ederim Hatice'ciğim.
SilSizin içeceklerin her birini denemek istiyorum hepsi de çok güzel elinize sağlık.
YanıtlaSilUmarım denediklerini beğenirsin Ege'ciğim,çok teşekkürler,sevgiler.
Sil