Çikolatalı tart tarifi
Çikolatalı tart nasıl yapılır
Tatlı yerine veya akşamüstü çay saatlerinde tüketebileceğiniz çikolatalı tartın yapım aşamaları biraz uzun gibi görünse de, bu benim tarifleri ayrıntılı yazma merağımdan başka bir şey değil aslında :) Tartın istenmeyen bir şekilde kabarmaması için, pişirirken üzerine nohut veya fasulye gibi koyduğunuz bakliyatları bir kavanozda saklayarak her seferinde tekrar kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
- 150 gram tereyağı
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 50 gram tereyağı
- 1 paket Dr.Oetker vanilya aromalı Creme Ole
- 1 paket Dr Oetker Bitter Çikolatalı Sos
- 2,5 su bardağı süt
- Tereyağ küçük parçalara ayrılıp, diğer malzemelerle karıştırılarak hamur yoğurulur.
- Üzeri örtülüp yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
- Buzdolabından çıkartılıp, tart kalıbından daha büyük ölçüde merdane ile açılır.
- Tart kalıbı çapında iki adet yağlı kağıt kesilir.
- Kağıdın biri kalıbın altına yayılır.
- Hamur kalıba kenarlarından biraz taşacak şekilde yayılır.
- Hamurun kenarları yükseltilerek, kalanı kalıbın kenarına bastırılarak kesilir.
- Hamurun üzerine çatalla delikler açılır.
- İkinci yağlı kağıt hamurun üzerine konulur.
- Hamurun kabarmaması için kağıdın üzerine nohut, fasulye gibi bakliyat dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yarım saat kadar pişirilir.
- Fırından çıkartılıp, üzerindeki bakliyatlar alınarak soğumaya bırakılır.
- Malzemeler karıştırılarak,tencerede muhallebi gibi pişirilir.
- Tereyağı eklenip, mikserle önce yavaş sonra hızlı devirde 5 dakika çırpılır.
- Biraz soğuyunca vanilya aromalı Creme Ole eklenip, 5 dakika mikserle çırpılır.
- Tart hamurunun üzerine kaşıkla dökülüp, düzeltilerek yayılır.
- Soğuyunca buzdolabına konulup, katılaşana kadar bekletilir.
- Tencereye konulan 2,5 su bardağı süte,1 paket Dr Oetker Bitter Çikolatalı Sos yavaş yavaş dökülüp, karıştırılarak pişirilir.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alınıp, bir kaç taşım pişirilir.
- İlk sıcaklığı geçen çikolatalı sos, kremanın üzerine dökülür.
- Buzdolabında yarım saat kadar donması beklenir.
- Kakaolu bisküvi kırıntıları ve çikolata ile süslenir.
Cok guzel gozukuyor ellerinize ve emeginize saglik
YanıtlaSilÇok teşekkürler Hülya'cığım, sevgilerimle.
Sil