Yasemin çiçeği reçeli tarifi
Yasemin çiçeği reçeli nasıl yapılır
Yasemin reçeli tarifi
Yaz boyunca yazlığın bahçesinde güzel kokusunu duyduğumuz yaseminin sadece çiçek kısımlarını kullanarak, yasemin çiçeği reçeli yaptım. Ben reçeli yaz aylarında yaptım ama evimizin karşısındaki okulun bahçesinde, halen çiçek açan bir yasemin olduğuna göre yerken de o güzel kokusunu alabildiğiniz bu reçeli isterseniz şimdi de yapabilirsiniz.
Malzemeler:- 2 su bardağı dolusu ayıklanmış yasemin çiçeği
- 1,5 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 adet limon suyu veya birkaç parça limon tuzu
- Yasemin çiçeklerinin sadece çiçekli kısımları ayıklanır.
- Çiçekler soğuk suyun içinde bekletilip, süzülür.
- Tencereye su ve şeker konulup, şeker eriyene kadar orta ateşte kaynatılır.
- Bir su bardağı kadar çiçek eklenip, kaynatmaya devam edilir.
- Çiçeklerin kokusunun iyice çıkması için, süzgeçten geçirilip ezilir.
- Kalan bir su bardağı çiçek ve limon suyu da eklenip, 5-10 dakika daha kaynatılır.
- Kuru ve temiz bir kavanoza konulup, kapağı kapatılarak ters çevrilir.
MERHABA
YanıtlaSililk kez gördüm
çok da güzel görünüyor
elinize sağlık içim açıldı :)
sevgiler
Ben de olur mu acaba diye düşünüp ilk kez yaptım.Çiçeklerin ovularak yapılmış bir hali vardı ama böyle çiçek çiçek yapan olmamış herhalde .Teşekkürler, sevgiler.
SilYasmin çiçeğini çok severim hele kokusu harika reçelini merak ettim doğrusu o güzel kokusu reçele de yansıyormu?
YanıtlaSilReçelin son dakikalarında çiçekleri eklediğim için kokusu aynen kaldı.Teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilKimbilir nasil güzel kokuyordur, cicek recellerinde denemediginiz kaldimi hepsi birbirinden degisik, ellerinize saglik
YanıtlaSilKalmaz mı daha denenecek ne çiçekler vardır kim bilir :) Çok teşekkürler Sieda Nur'cuğum, sevgiler.
Silmaşallah eline fikrine sağlık , afiyetle
YanıtlaSilÇok teşekkürler Susam Çörekotu'm, sevgilerimle.
SilNergis hanımcım.... hiç aklima gelmezdi.... ne güzel olmuş... ellerinize sağlık... ovmadiğiniz iyi olmuş... böyle görüntusü daha güzel...
YanıtlaSilOvulunca daha da yoğun bir kokusu oluyordur herhalde ama bu haliyle hem kokusunu alıyorsunuz hem de görüntü daha güzel sanki değil mi :) Sevgiler.
SilHerRenk.com Mutfağı
YanıtlaSilHayırlı sabahlar :) Reçel harika görünüyor. Doğrusu tatmak isterdim. Yasemin çiçeğini bilmeden gördüm ya da kokladım mı hatırlamıyorum. Kokusunu merak ettim açıkçası. Ellerine sağlık Nergis mevsimi :)
İzmir ve civarında yaseminler halen çiçeklerini dökmedi.Fotoğrafta kokusu duyulamıyor :) ama çiçekleri bir yerlerde görmüşsünüzdür diye düşünüyorum.Çok teşekkürler, sevgiler.
Silo muhteşem koku neden sofralarımızda olmasın dimi
YanıtlaSilsevdim bu fikrii
Bence de sadece görüntüsü için bile yapılabilir, kokusu da bonusu :) Çok teşekkürler, sevgiler.
SilBen denedim ,harika tat ve kokuda bir reçel oldu.Çok sevdiğim çicek ;kapağı her açtığımda mis mis kokacak kış boyu.Büyük saksıda yetiştirdiğim yaseminimin tek çiceğini atmıyorum bir kasede biriktiriyorum kendiliğinden kuruyor o da kış çayı olarak içilecek...Çok teşekkürler Nergis 'ciğim.Sevgiler.
YanıtlaSilBeğendiğinize çok sevindim Arzu Baydur Sarıyer'ciğim, gerçekten o güzel kokusundan da hiç bir şey kaybetmeyen bir reçel.Kış boyu afiyet yenilsin, ellerinize sağlık.Sevgilerimle.
Sil