Yeşil domates yemeği tarifi
Yeşil domates yemeği nasıl yapılır
Sonbaharın son günlerinde tarlalardaki son domateslerde pazarlarda tükenmeye, tarlalar bozuldukça da yeşil domatesler pazarlarda daha çok görülmeye başlandı. Pek çok kişi yeşil domatesleri sadece turşuluk olarak alsa da siz yeşil domateslerden kızartma yapabilir yada kendinden ekşili pirinçli yeşil domates yemeği yapabilirsiniz.
Malzemeler:
Malzemeler:
- 1 kilogram yeşil domates
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Dereotu
Yapılışı:
- Yemeklik doğranmış kuru soğan zeytinyağında pembeleştirilir.
- Yıkanıp, dilimlenmiş yeşil domatesler eklenip, yağda çevrilir.
- Üzerini geçecek kadar su, bir kaç kaşık pirinç ve tuzu eklendikten sonra karıştırılır.
- Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
- Üzerine dereotu serpilip, ılık olarak servis edilir.
Tam benim de yapmayı düşündüğüm bir yemekti görüntü çok güzel eminim tadı da öyledir.pembezambak.wordpres.com
YanıtlaSilTeşekkür ederim Shideyiscool , çok hafif bir yemek gerçekten.Sevgilerimle.
SilTam zamanı eline sağlık :))
YanıtlaSilHaklısın Nurdan'cığım son domatesler pazarlarda bol miktarda bulunuyorken yapmak lazım diye düşündüm.Sevgiler.
SilEllerine sağlık canım, rahmetli kayın validem çok yapardı hoş bir lezzet.
YanıtlaSilTeşekkürler Hatice'ciğim, eskilerde ne tarifler var değil mi, biz de arada yapıp unutturmayalım diye düşündüm.Sevgilerimle.
Silmmmmm kızartmasını çok. severim bunuda denemek isterim
YanıtlaSilKızartmasını ben de yapmıştım ama yemeği de güzel oluyor.Size de kolay gelsin, sevgiler.
Sil