Mahlepli çeşnili poğaça nasıl yapılır
Çeşnili poğaça tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı yoğurt
 - 2 adet yumurta
 - 125 gram tereyağı
 - Yarım su bardağı zeytinyağı
 - 1 paket Dr. Oetker mahlepli çeşnili kabartma tozu
 - 4 su bardağı un
 - Susam
 
İç malzemesi: 
- 200 gram lor
 - Maydanoz
 - Karabiber
 
Yapılışı:
- Yumurtaların sarıları üzerine sürmek için ayrılır.
 - Oda sıcaklığında ki tereyağ ve diğer malzemeler karıştırılarak, yumuşak bir hamur yoğurulur.
 - Yoğurulan hamurun üzeri temiz bir bez ile örtülüp biraz dinlendirilir.
 - Hamurdan küçük parçalar kopartılıp,avuç içinde açılarak lorlu maydanozlu karışımdan konulup, kapatılarak şekil verilir.
 - Ek yerleri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
 - Üstlerine ayrılan yumurta sarıları sürülüp, susam serpilir.
 - Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
 



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.