Tahinli burgu çörek nasıl yapılır
Tahinli çörek tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt
 - 1 su bardağı ılık su
 - 1 su bardağı zeytinyağı
 - 4 yemek kaşığı toz şeker
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 paket instant maya
 - 100 gram tereyağı
 - 2 adet yumurta
 - 6,5-7 su bardağı un
 - 1 su bardağı tahin
 - Yarım çay bardağı toz şeker
 - 1 çay bardağı ceviz
 
Yapılışı:
- Ilık su, ılık süt, toz şeker, maya ve bir yemek kaşığı un karıştırılıp, üzeri örtülür.
 - On dakika kadar mayalandırdıktan sonra zeytinyağı, yumurtaların akları ve kalan un da azar azar eklenerek yoğurulup, üzeri örtülerek bir saat kadar mayalanması için bekletilir.
 - Mayalanan hamur iki parçaya ayrılıp, yaklaşık otuz santime elli santim büyüklüğünde dikdörtgen olarak merdane ile açılır.
 - Üzerine şekerli tahinli cevizli karışım yayılıp düzeltilir.
 - Hamurun üçte bir kadarı uzun tarafından ortaya katlanır.
 - Diğer tarafı da ortaya katlanıp, iki parmak kalınlığında şeritler kesilir.
 - Şeritler iki ucundan tutulup, burulur.
 - Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilip, üstlerine fırçayla yumurta sarısı sürülür.
 - Yarım saat kadar tepside mayalanması için bekletilir.
 - Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, kontrol edilerek üzeri kızarana kadar 20 dakika pişirilir.
 - Ayırdığımız ikinci parça hamura da aynı işlemler yapılıp, pişirilir.
 






Harika görünüyor ellerinize sağlık =)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, sevgilerimle...
Sil