Develik Salatası Tarifi
- 1-2 bağ ebegümeci (develik )
- 1 adet limonun suyu
- 1-2 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Tuz
- Otların yaprakları ve taze dalları ayrılır.
- Hiç kum kalmayana kadar bir kaç defa iyice yıkanıp, süzülür.
- Kaynayan bol suda otların dal kısımları yumuşayıncaya kadar pişirilip, süzülür.
- Soğuk sudan geçirilip, tekrar süzülerek servis tabağına alınır.
- Zeytinyağı, limon suyu, dövülmüş sarımsak ve tuz karıştırılarak sosu hazırlanır.
- Kararmaması için, sosu yenileceği zaman dökülüp, tercihen ılık servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.