Labada sarması nasıl yapılır
Evelik sarması tarifi
Malzemeler:
- 1 adet irice demet labada yaprağı
- 1,5 su bardağı dolmalık pirinç
- 4-5 yemek kaşığı domates püresi
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan
- 1 demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Pirinç ayıklanıp, sıcak su içinde bekletilir.
- Zeytinyağı konulan tencerede yemeklik doğranmış kuru soğanlar pembeleştirilir.
- Domates püresi de eklenerek biraz kavrulur.
- Süzülen pirinçler, tuz, baharatlar ve ince kıyılmış dereotu da eklenerek karıştırılır.
- Labada yapraklarının sarmaya uygun olanları ayrılıp, iyice yıkanır.
- Yaprakların sarılabilmesi için, kaynar su dolu tencerede bir süre bekletilir veya yapraklar çok sertse bir iki taşım kaynatılır.
- Yapraklar yumuşayınca çıkarılıp süzgeç üzerine alınır.
- Süzülen yaprakların sapları kesilip, ortadaki sert kısımları bıçakla ezilerek yumuşatılır.
- Yaprakların geniş kısmına iç malzemesi konulup, sarılır.
- Kesilen saplar tencerenin altına bir sıra konulup, üzerine sarılan dolmalar düzgünce sıralanır.
- Dolmaların üzerine uygun bir tabak kapatılıp, üzerini biraz geçecek kadar su konulup, zeytinyağı ve tuz da eklenerek pişirilir.
- Servis tabağına alınan dolmalar tercihen yanında yoğurtla ılık olarak servis edilir.
kimbilir ne kadar lezzetlidir..emeğinize sağlık...sevgilerimle...
YanıtlaSilSarmanın, dolmanın her çeşidini seviyoruz :) Çok teşekkürler.
Sil