Muska Böreği Nasıl Yapılır
Yufka Börekleri
- 2 adet yufka
- 3-4 adet haşlanmış patates
- 1 su bardağı lor
- 1 demet dereotu
- Karabiber
- Tuz
- Kızartmak için zeytinyağı
Yapılışı:
- Yufkalardan dört parmak kalınlığında şeritler kesilir.
- Ortaya denk gelen uzun parçalar ikiye bölünür.
- Haşlanmış patatesler soyulup iyice ezilir.
- Patateslere lor, ince kıyılmış dereotu, tuz ve karabiber de eklenerek iç malzemesi hazırlanır.
- Her şeritin uç kısmına bir tatlı kaşığı kadar iç malzemesinden konulup, çevire çevire üçgen muska gibi sarılır.
- Açılmaması için, uç kısımları su ile ıslatılıp, yapıştırılır.
- Kızdırılmış bol zeytinyağında kızartılıp, kağıt havlu üzerine alınır.
- Tercihen sıcak servis edilir.
Ellerinize sağlık çok sık yaparım Blog sayfam olmasına rağmen Blog dan yorum yapamadım. Sevgiyle ve dostlukla kalın . Mualla Süllü Öksüzler
YanıtlaSilÇok sık yaptığımız ve sevilen böreklerden ama ben hafta sonu için hatırlatayım istedim.Çok teşekkürler Mualla hanımcığım.
Sil