Lorlu Rulo Çörek Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
 - 1 su bardağı ılık su
 - 1 su bardağı zeytinyağı
 - 6 su bardağı un
 - 1 paket instant maya
 - 1 yemek kaşığı toz şeker
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 50 gram tereyağı
 
- 250 gram kaşar loru
 - 1 demet dereotu
 - Karabiber
 
Üzerine:
- Derin bir kabın içine unun yarısı, instant maya, toz şeker ve tuz eklenip karıştırılır.
 - Ilık su, süt, zeytinyağı ve kalan un azar azar eklenerek ele yapışmayan kıvamda yumuşak bir hamur yoğurulur.
 - Hamurun üzeri örtülerek yarım saat mayalanması için bekletilir.
 - Tezgahta yoğurulan hamur merdane ile dikdörtgen şeklinde açılır.
 - Tereyağının yarısı hamurun üzerine sürülüp hamur ikiye katlanır.
 - Kalan tereyağı da sürülüp, hamur tekrar ikiye katlanarak merdane ile ince uzun açılır.
 - Hamurun üzerine lorlu, dereotlu iç malzemesi yayılıp, uzun kenarından başlanarak rulo yapılır.
 - Rulodan yaklaşık bir parmak kalınlığında dilimler kesilip, kenarları susama bulanır.
 - Dilimler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
 - Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat kızarana kadar pişirilir.
 



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.