Şeker Hamurlu Pasta
Kremalı Pasta
Doğum Günü Pastası
Malzemeler:- 4 adet yumurta
 - 1 su bardağı toz şeker
 - Yarım su bardağı zeytinyağı
 - 200 gram buğday nişastası
 - 1 paket kabartma tozu
 
- 2 paket Dr.Oetker Pasta Kreması
 - 2,5 su bardağı soğuk süt
 - 1 su bardağı ayıklanmış vişne
 
Üzerine:
- 1 paket Dr. Oetker Krem Şanti
 - 1 paket süt kreması
 - 80 gram bitter çikolata ( 2 adet )
 - 1 paket süt kreması
 
Pandispanyanın Yapılışı: 
- Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve toz şeker mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
 - Zeytinyağı, buğday nişastası ve kabartma tozu eklenir.
 - Hepsi birlikte karıştırılır.
 - Hamur yağlanıp, unlanmış 20 santim çapında küçük boy kalıba dökülür.
 - Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kontrol edilerek pişirilir.
 - Fırından çıkartılıp, soğumaya bırakılır.
 - Soğuduktan sonra üç dört kat olacak şekilde kesilerek katlara ayrılır.
 - Pasta kremasına soğuk süt eklenerek katılaşıncaya kadar çırpılır.
 - İçine çekirdekleri çıkartılıp doğranmış vişneler eklenip, karıştırılır.
 - Kat araları bir kaç kaşık sütle ıslatıldıktan sonra vişneli kreması yayılır.
 - Katlar ve krema bitene kadar devam edilip, buzdolabında bekletilir.
 - Süt kreması sos tenceresine alınıp kaynatmadan ısıtılır.
 - Bitter çikolatalar parçalanarak kremaya eklenip karıştırıldıktan sonra hazırlanan ganaj soğumaya bırakılır.
 - Diğer süt kreması toz krem şanti ile çırpılarak pastanın üzeri ve kenarları düzgünce sıvanır.
 - Buzdolabına konulup, bir kaç saat soğuması ve katılaşması beklenir.
 - Akışkan kıvamdaki ganaj belli aralıklarla krema sıvanmış pastanın üzerine dökülerek şekillendirilir.
 - Tekrar buzdolabına konulup, bekletilir.
 
Kurabiye Malzemeleri:
- 125 gram tuzsuz tereyağı
 - Yarım su bardağı pudra şekeri
 - 1,5 su bardağı un
 - Beyaz, kırmızı şeker hamuru
 - Kırmızı siyah gıda boyası
 - Siyah gıda kalemi
 
Kurabiyelerin Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki tereyağına pudra şekeri ve elenmiş un azar azar eklenerek hamur yoğurulur.
 - Hamur streç filme sarılarak buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
 - İki yağlı kağıt arasında merdane ile yarım santim kalınlığında açılır.
 - İstenen figürler varsa kalıpla yada gereken büyüklükte yağlı kağıda çizilip hamurun üzerine koyulduktan sonra hamur etrafından kesilerek çıkartılır.
 - Kurabiyeler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilip, alt kısımlarına çöp şiş geçirilir.
 - Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kontrol edilerek 12-15 dakika kadar pişirilir.
 - Kurabiyeler fırından çıkartılıp, soğuduktan sonra ballı su sürülüp şeker hamuru ile kaplanır.
 - Şeker hamuru sertleştikten sonra gıda boyası ve gıda kalemi ile üstleri süslenip, pastada istenen yerlere yerleştirilir.
 





Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.