Meyveli Kek Tarifi
Anjelika Erikli Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
 - 1 su bardağı toz şeker
 - 125 gram tereyağı
 - 2 su bardağı un
 - 1 paket hamur kabartma tozu
 - 1 paket vanilya
 - 5-6 adet anjelika veya mürdüm eriği
 
Yapılışı:
- Yumurtalar ve toz şeker mikser ile beyazlaşana kadar çırpılır.
 - Eritilip, soğutulmuş tereyağı eklenerek çırpmaya devam edilir.
 - Un, kabartma tozu, vanilya eklenip, karıştırılır.
 - Yağlanıp, unlanmış yuvarlak bir kalıba karışım dökülür.
 - Eriklerin çekirdekleri temizlenip, ince ince doğranarak kekin üzerine istenen şekilde dizilir.
 - Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, 40 dakika kadar pişirilir.
 - Fırından çıktıktan sonra, soğuyunca üzerine istenirse pudra şekeri serpilir.
 




Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.