19 Eylül 2019 Perşembe

YOĞURTLU KÖZ PATLICAN SALATASI

Yoğurtlu Patlıcan Salatası Tarifi
Yoğurtlu Patlıcan Salatası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 1 kilogram patlıcan 
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • Yarım limonun suyu  
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Patlıcanlar yıkanıp, kurulandıktan sonra közlenirken patlamaması için bıçakla bir kaç yerine delik açılır.
  • Tercihen kömür ateşi üzerinde yada fırının ızgarasını açıp en üst rafta en yüksek ısıda közlenir.
  • Köz tadını ve lezzetini koruması için, suya hiç değdirmeden patlıcanlar henüz sıcakken ortası yarılıp, kaşık yardımı ile patlıcanların içi boşaltılır.
  • Doğranan patlıcanlara, limon suyu ve ezilmiş sarımsaklar eklenir.
  • Süzme yoğurda tuz eklenip, hiç pürüz kalmayana kadar ezildikten sonra patlıcan ile karıştırılır.
  • Servis tabağına alınıp, üzerine kırmızı pul biber ve kekik serpilip, zeytinyağı gezdirilir.
  • Farklı patlıcan salatası sunumu için; alttaki linke bakabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.