- 2 su bardağı un
 - 1,5 su bardağı pudra şekeri
 - 1 su bardağı buğday nişastası
 - 1 su bardağı zeytinyağı
 - 1 paket kabartma tozu
 
Kreması:
- 2,5 su bardağı soya sütü
 - 4 yemek kaşığı toz şeker
 - 1 yemek kaşığı mısır nişastası
 - 1 yemek kaşığı un
 
- Malzemeler karıştırılıp,yoğrulur.
 - Üzeri örtülüp yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
 - Hamurdan parçalar kopartılıp yuvarlandıktan sonra üstlerine biraz bastırılır.
 - Kurabiyelerden üste gelecek olanlar fındık kırığına bulanarak, alta gelecek olanlar fındık kırığına bulanmadan yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
 - Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol edilerek pişirilir.
 - Pişen kurabiyeler soğurken, kreması hazırlanır.
 - Kreması; tencerede toz şeker, nişasta ve un karıştırılıp soya sütü azar azar eklenerek ve sürekli karıştırılarak muhallebi gibi pişirilerek hazırlanır.
 - İki kurabiyenin arasına hazırlanan kremadan birer kaşık konulup, fındık kırığına bulanmış olan kurabiye üste gelecek şekilde kapatılır.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.