Islak Kek Nasıl Yapılır
Kakaolu Islak Kek Tarifi
Çikolata Soslu Kek Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı kakao
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
Üzerine:
- 1 su bardağı süt
- 1 paket Dr. Oetker bitter çikolatalı sos
- 2 su bardağı süt
- Süslemek için çikolata parçaları
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve toz şeker, karışım beyazlaşana kadar mikserle çırpılır.
- Süt ve zeytinyağı eklenip, karıştırılır.
- Elenmiş un, kakao ve kabartma tozu da eklenip, mikserle bir kez daha karıştırılır.
- Yağlanmış, çok derin olmayan kek kalıbına dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol edilerek pişirilir.
- Kürdan batırılarak pişip pişmediği kontrol edildikten sonra, fırından çıkartılıp, ilk sıcaklığı geçince servis tabağına ters çevrilerek çıkartılır.
- Kekin üzerine bir su bardağı ılık süt her yerini ıslatacak şekilde kaşıkla dökülür.
- Hazır çikolatalı sos ve iki su bardağı süt iyice karıştırılarak muhallebi gibi pişirilip, soğumaya bırakılır.
- Çikolatalı sosun üzerinin kabuk bağlamaması için soğurken bir kaç defa karıştırılır.
- Çikolatalı sos kekin üzerine dökülüp, istenirse çikolata parçaları veya hindistan cevizi ile süslenir.
- Soğuyunca dilimlenip, servis edilir.
Tarif için teşekkürler, harika.
YanıtlaSilUmarım işinize yarar :)
SilOhh miss o sosu alıp deneyeyim ben de :)!
YanıtlaSilSosu vaktiniz varsa ev de kendinizde hazırlayabilirsiniz, benim kek biraz aceleye gelince hazır sos kullandım.
Silof of bu neeeee :)
YanıtlaSilAslında altı üstü kakaolu kek ama çikolata işin içine girince görüntü değişiyor :)
Sil