Kozalak Kurabiye Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 250 gram çikolatalı buğday ve mısır gevreği
- 125 gram eritilmiş tereyağı
- 2 adet çikolata (80gram + 80gram)
- Yarım çay bardağı bal
- 5 yemek kaşığı kakao
- Üzerine hindistan cevizi
Yapılışı:
- Çikolatalar irice parçalar halinde kırılıp, ısıya dayanıklı kuru bir kabın içine konulur.
- Bu kap da ocağın üzerinde kaynayan su dolu bir kabın içine oturtulup, çikolatanın benmari usulü erimesi sağlanır.
- Eriyen çikolataya kakao, bal ve erimiş tereyağı da eklenip, karıştırılır.
- Buğday gevrekleri kaşıkla yavaş yavaş her yerine çikolatalı karışım gelecek şekilde karıştırılır.
- Biraz dinlendirildikten sonra plastik limonluğun sivri, iç tarafı ıslatılıp, içine karışımdan bir iki kaşık malzeme doldurulur.
- Limonluk ters çevrilip, hafifçe vurularak malzemenin tepsiye çıkması sağlanır.
- Kozalaklar, servis tabağına dizilir.
- Bir süre buzdolabında bekletilip, dondurulur.
- Kar yağmış görüntüsü vermek için, üzerine hindistan cevizi serpilir.
- Kozalaklar tek tek veya piramit gibi üst üste dizilerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.