Labada Sarması Tarifi
Bulgurlu Labada Sarması Tarifi
Malzemeler: - 2 bağ efelek (labada)
 - 1,5 su bardağı bulgur
 - 2 adet kuru soğan
 - Yarım çay bardağı zeytinyağı
 - 3 su bardağı sıcak su
 - 1 yemek kaşığı domates salçası
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 yemek kaşığı kuru nane
 - Dereotu
 - Maydanoz
 - Tuz
 
Üzerine:
- 1 su bardağı su
 - 1 çay bardağı zeytinyağı
 - 1 yemek kaşığı domates salçası
 
Yapılışı:
- Efelek (labada) yaprakları yıkanıp, süzülmeye bırakılır.
 - Yaprakların arkasındaki sert damarlı kısım bıçakla boydan boya kesilip atılır.
 - Yapraklar geniş bir kabın içine konulup, üzerine kaynar su döküldükten sonra yaprakların erimemesi için kaynar su hemen süzülür.
 - Yaprakların üzerine soğuk su doldurulup, süzülür.
 - Kuru soğanlar yemeklik doğranıp, zeytinyağında pembeleştirildikten sonra salçası da eklenip kavrulur.
 - Yıkanıp süzülmüş bulgur, ince kıyılmış maydanoz ve dereotu da eklenir.
 - Sıcak su, tuz ve baharatlarda eklenerek, 15-20 dakika kadar pişirilip kapağı kapatılarak dinlendirilir.
 - Yapraklara birer tatlı kaşığı kadar iç malzemesi konulup sarılır.
 - Dibini tutmaması için yapraklardan kestiğimiz damarlı kısımlar tencerenin altına yerleştirilip üzerine sarmalar yerleştirilir.
 - Sarmaların üzerine su ve zeytinyağı salçayla karıştırılıp döküldükten sonra kapağı kapatılır.
 - Kısık ateş üzerinde 15-20 dakika kadar pişirilip, tercihen yoğurtla ılık servis edilir.
 






Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.