İstavrit Tava Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 kilogram istavrit
 - 1 çay bardağı mısır unu
 - 1 yemek kaşığı tuz
 - Kızartmak için zeytinyağı
 
Yapılışı: 
- Bol su altında istavritlerin içi temizlenip, kağıt havlu üzerinde suyunun süzülmesi için bekletilir.
 - Temiz bir poşet veya kese kağıdı içine mısır unu, tuz ve suyu süzülüp kurulanmış balıklar konulur.
 - Poşetin ağzı kapatılıp, çalkalanarak balıkların her yerinin unlanması sağlanır.
 - Derin bir kızartma tavasına konulan zeytinyağı kızdırılır.
 - Balıkların fazla unu silkelenerek kızgın yağa atılır.
 - İyice kızardıktan sonra kağıt havlu üzerinde fazla yağı aldırılıp, sıcak servis edilir.
 


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.