Gambilya Favası Nasıl YapılırMalzemeler:
- 1 su bardağı gambilya
 - 3 su bardağı sıcak su
 - 1 adet küçük soğan
 - Yarım limonun suyu
 - 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 1 diş sarımsak
 - Dereotu
 - Tuz
 
Yapılışı: 
- Gambilya bir gece önceden ıslatılıp, ertesi gün suyu süzülür.
 - Derin bir tencere içine yıkanıp süzülmüş gambilya, ince kıyılmış kuru soğan ve sıcak su eklenerek gambilyalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.
 - Ezilmiş sarımsak, zeytinyağı ve limon suyu da eklenerek blender ile iyice parçalanır.
 - İstenirse ince kıyılmış dereotu eklenip karıştırılır.
 - Servis tabağına alınıp, kaşığın tersiyle şekil verilip üzerine zeytinyağı gezdirilerek soğuk servis edilir.
 



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.