Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır
- 250 gram tereyağı
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Yapılışı:
- Tereyağı kısık ateş üzerinde yakmadan eritilir.
- Oda sıcaklığına gelince buzdolabına konulup donması sağlanır.
- Tereyağında biriken su ayrılıp, dökülür.
- Suyu ayrılan tereyağı, pudra şekeri, vanilya ve nişasta karıştırır.
- Un azar azar eklenerek ele yapışmayacak kıvamda hamur yoğurulur.
- Hamurdan ince uzun rulolar yuvarlanıp, çatalla uçtan uca çizgiler çekilir.
- İki üç parmak kalınlığında kesilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirilir.
Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
Sil