Kandil Simidi Nasıl Yapılır
Mahlepli Kandil Simidi Tarifi
Malzemeler:
- 150 gram tereyağı
 - 1 çay bardağı zeytinyağı
 - 1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
 - 1 adet yumurtanın sarısı
 - 2 yemek kaşığı sirke
 - 1 yemek kaşığı toz şeker
 - 1 çay kaşığı mahlep
 - 1 çay kaşığı tuz
 - 1 paket kabartma tozu
 - 3 su bardağı un
 
- 1 adet yumurtanın akı
 - Susam
 
Yapılışı: 
- Yumurtanın akı üzerine sürmek için ayrılır.
 - Diğer malzemeler derin bir kap içinde karıştırılır.
 - Un azar azar eklenerek, ele yapışmayacak çok yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurulur.
 - Üzeri örtülerek on beş dakika kadar dinlendirilir.
 - Hamurdan kopartılan parçalar düz yuvarlandıktan sonra uçları birleştirilerek simit şekli verilir.
 - Önce çırpılmış yumurta akına daha sonra bol susama batırılıp, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizilir.
 - Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat kontrol edilerek pişirilir.
 



Çok severim. Kadir gecesi yapmalı, hem yemeli, hem dağıtmalı. Çok teşekkürler :))
YanıtlaSilBen de onun için biraz erken paylaştım :)Sevgilerimle...
SilElinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.Sevgiler.
Sil