Kandil Simidi Nasıl Yapılır
Mahlepli Kandil Simidi Tarifi
Malzemeler:
- 150 gram tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurtanın akı
- Susam
Yapılışı:
- Yumurtanın akı üzerine sürmek için ayrılır.
- Diğer malzemeler derin bir kap içinde karıştırılır.
- Un azar azar eklenerek, ele yapışmayacak çok yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurulur.
- Üzeri örtülerek on beş dakika kadar dinlendirilir.
- Hamurdan kopartılan parçalar düz yuvarlandıktan sonra uçları birleştirilerek simit şekli verilir.
- Önce çırpılmış yumurta akına daha sonra bol susama batırılıp, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat kontrol edilerek pişirilir.
Çok severim. Kadir gecesi yapmalı, hem yemeli, hem dağıtmalı. Çok teşekkürler :))
YanıtlaSilBen de onun için biraz erken paylaştım :)Sevgilerimle...
SilElinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.Sevgiler.
Sil