Kirpi Çikolata Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 250 gram çiğ taze kadayıf
- 160 gram (2 paket) bitter çikolata
- Kadayıf didiklenip, fırın tepsisine yayılır.
- Yakmadan, ters yüz edilerek altın sarısı olana kadar fırınlanır.
- Kadayıf soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş çikolata ile iyice karıştırılır.
- Tatlı kaşığı ile alınıp, yağlı kağıt üzerine dizilir veya şekilli küçük kalıplara bastırarak yerleştirilir.
- Bir süre buzdolabında bekletildikten sonra sertleşince servis edilir.
Malzemeler:
- 1 su bardağı tel şehriye
- 160 gram (2 paket) bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
- Pudra şekeri ile tel şehriyeler kısık ateşte pudra şekerini yakmadan, şehriyeler ve şeker karamelize olana kadar sürekli karıştırılarak kavrulur.
- Ocağın altı kapatılıp, şehriyeler soğumaya bırakılır.
- Soğuyan şehriyeler istenirse elimizle biraz parçalanıp, küçültülür.
- Benmari usulü eritilmiş çikolata ile şehriyeler iyice karıştırılır.
- Tatlı kaşığı ile alınıp, yağlı kağıt üzerine dizilir veya şekilli küçük kalıplara bastırarak yerleştirilir.
- Bir süre buzdolabında bekletildikten sonra sertleşince servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.