Yumurtalı Peynirli Lavaş Tarifi
Malzemeler:
- 5 su bardağı elenmiş un
 - 2 su bardağı kadar ılık su
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 
- Yumurta
 - Beyaz peynir
 - Kaşar peyniri
 - Zeytinyağı
 - Pul biber, karabiber
 
Yapılışı: 
- Derin bir kabın içine un elenir.
 - Tuz eklenip, karıştırılır.
 - Su azar azar eklenerek hafif ele yapışan kıvamda yumuşak bir hamur yoğurulur.
 - Hamurun üstü örtülerek yarım saat kadar dinlendirilir.
 - Dinlenmiş hamur sekiz parçaya bölünüp bezeler halinde yuvarlandıktan sonra üzeri örtülür.
 - Tezgaha biraz un serpilir.
 - Bezeler birer birer alınıp, üstlerine biraz un serpilerek tezgaha ve merdaneye yapışmayacak kıvamda açılır.
 - Yapışmaz bir tava iyice ısıtılıp, açılan hamurun bir tarafı kısık ateşte pişirildikten sonra spatula ile tersi çevrilir.
 - Lavaşın pişen kısmına bekletmeden fırçayla zeytinyağı sürülüp, rendelenmiş kaşar peyniri, beyaz peynir serpilip, ortasına da bir yumurta kırılır.
 - Yumurtanın bütün olması istenmezse önceden kaşar peyniri, beyaz peynir ve yumurta çırpılıp karıştırılarak hazırlanan iç malzemesi lavaşın üzerine yayılır.
 - Yumurtanın pişmesi için tava büyükçe bir kapakla kapatılır.
 - Kısık ateş üzerinde yumurtanın pişmesi rendelenmiş kaşar peynirlerinin de erimesi sağlanır.
 - Kırmızı pul biber ve karabiber serpilir.
 - Yumurta piştikten sonra ocaktan alınan lavaş, dürüm yapılarak veya tabağa alınıp bıçakla dilimlendikten sonra sıcak servis edilir.
 














































