Fajita Tarifi
Tavuk Fajita Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 2 adet kemiksiz tavuk göğsü
 - 1 adet kuru soğan
 - 2 adet kapya biber
 - 3-4 adet yeşil biber
 - Yarım çay bardağı zeytinyağı
 - Karabiber
 - Kekik
 - Tuz
 
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
 - 3 yemek kaşığı limon suyu
 - 3-4 yemek kaşığı soya sosu
 - 3-4 diş sarımsak
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - Tuz
 
Yapılışı: 
- Tavuk göğsü biraz inceltilip, bir parmak boyunda jülyen şeklinde doğranır.
 - Zeytinyağı, limon suyu, soya sosu, ezilmiş sarımsak, karabiber ve tuz eklenerek karıştırılan sosun içine tavuk göğüsleri de konulup en az yarım saat tercihen bir gece bu sos da bekletilir.
 - Kuru soğan piyazlık doğranır.
 - Biberlerin çekirdekleri çıkartılıp, jülyen şeklinde doğranır.
 - Zeytinyağı konulan tavada kuru soğanlar ve biberler beş dakika kadar sotelenip, karabiber ve tuzu eklenir.
 - Başka bir tavada soslu tavuk göğüsleri rengi değişene kadar pişirilir.
 - İki tavadaki malzemeler karıştırılır.
 - Tercihen ev yapımı tortilla içine konulup, rulo yapılarak sıcak servis edilir.
 


















































