Leblebi tozu kurabiyesi tarifi
Leblebi tozlu kurabiye nasıl yapılır
Leblebi tozlu kurabiye tarifi
Leblebi- Leblebi Tozu- Leblebi Şekeri
Geçtiğimiz günlerde marketlerden birinde tadımlık olarak denememizi istedikleri kurabiyenin leblebi tozuyla yapılmış olabileceği hiç aklıma gelmemiş, ilk anda tahinli kurabiyeye benzetmiştim. Uzun yıllardır yemediğim, unuttuğum bu lezzeti tekrar hatırlatan bu kurabiyeyi evde denemek isterken; biraz da aceleciliğimden olsa gerek aldığım leblebi tozunu olduğu gibi hamur yoğurma kabına döküverince hamuru toparlayabilmek için biraz daha yağ, bir tane daha yumurta koymalıyım derken epey fazla kurabiye yapmış oldum :) Neyse ki, sonuçta tadını herkesin beğendiği çok gevrek bir kurabiye oldu ama siz gene de bu ölçüleri yarıya indirerek yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 500 gram leblebi tozu
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı zeytinyağı
- 200 gram tereyağı
- 1 paket kabartma tozu
Üzerine:
- Toz şeker
- Leblebi
- Leblebi şekeri
Yapılışı:
- Leblebi tozu, un, pudra şekeri ve kabartma tozu karıştırılır.
- Oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta ve zeytinyağı da eklenip, yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamurun üzeri streçlenip, 15-20 dakika kadar buzdolabında dinlendirilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, toz şekere bulanır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Üstlerine leblebi veya leblebi şekeri batırılır.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika üstleri kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkarılan kurabiyelerin çok yumuşak olması sizi yanıltmasın dışarıda durdukça sertleşip gevrekleştiğinden, soğuduktan sonra tepsiden alınır.