Şeftalili Galette Tarifi
Şeftalili Galette Nasıl Yapılır
Galette tarifi
Galette nasıl yapılır
Malzemeler:
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 100 gram soğuk tereyağı
- 1 yemek kaşığı soğuk su
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığının ucuyla tuz
- 5-6 adet şeftali
- Toz şeker
- Tarçın
Yapılışı:
- Un, buzdolabından çıkarılıp minik minik doğranmış soğuk tereyağı, toz şeker ve tuz mikserin düşük ayarında kum gibi oluncaya kadar karıştırılır.
- Karışıma yumurta ve bir yemek kaşığı soğuk su da eklenip, önce düşük sonra orta devirde iyice karıştırılır.
- Tezgahta yoğurulan hamur, streç film ile kapatılarak yarım saat kadar buzdolabında dinlendirilir.
- Çok olgun olmayan şeftalilerin kabukları soyulup, çekirdekleri çıkartılır.
- Şeftaliler biraz kalınca dilimlenip toz şeker ve toz tarçınla karıştırılır.
- Dinlenen hamur, yağlı kağıt üzerinde merdane ile bir parmak kalınlığında açılıp kağıtla birlikte fırın tepsisine konulur.
- Tepsiye alınan hamurun kenarlarından bir parmak kadar boşluk bırakılıp, üzerine şeftali dilimleri ortadan başlayıp kenara doğru sıralanır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında şeftaliler suyunu çekip, hamurların kenarı kızarana kadar yaklaşık yarım saat kontrollü olarak pişirilir.