Biber Salçası Tarifi
Biber Salçası Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
- 20 kilogram salçalık kırmızı biber
 - 5 kilogram domates
 - 1 kilogram acı biber (istenirse)
 - 8-10 yemek kaşığı kadar kaya tuzu
 
Yapılışı:
- Biberlerin sapları kesilip, çekirdekli kısımları çıkartıldıktan sonra irice parçalara doğranır.
 - Domatesler de ortadan ikiye kesilip, çekirdekleri başka bir kaba elimizle hafifçe sıkılarak çıkartıldıktan sonra irice parçalar halinde doğranır.
 - Acı istenirse acı biberler de sapları kesilip, irice doğranır.
 - Doğranan biberler ve domatesler büyük ve derin bir tencereye konulup, hiç su eklenmeden suyunu çekip bırakana kadar önce kısık ateş üzerinde pişirilir.
 - Tencerenin kapağı kapatılmadan orta ateş üzerinde dibini tutmaması için arada karıştırılarak malzeme yarıya inene kadar pişirilir.
 - Ateşten almaya yakın kaya tuzu da eklenip iyice karıştırılır.
 - Soğuduktan sonra karışım süzgeçten geçirilir.
 - Acı biber de eklediyseniz, elinizi yakmaması için eldiven takarak süzgeçten geçirilir.
 - Suyunu çekip, süzgeçten geçirilen biberler tepsiye yayılıp, güneş gören bir yerde arada karıştırılarak istenen kıvama gelinceye kadar bekletilir.
 - Steril edilmiş kavanozlara paylaştırılan salçanın üzerine hava almaması için zeytinyağı eklenip kapağı sıkıca kapatılır.
 

















































