Mayalı Sütlü Çörek Tarifi
Mayalı Sütlü Çörek Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
- 1 su bardağı zeytinyağı
 - 2 su bardağı ılık süt
 - 1 paket instant maya
 - 1 tatlı kaşığı toz şeker
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 2 adet yumurtanın beyazı
 - 6,5-7 su bardağı un
 
Üzerine:
- Yumurta sarısı
 - Ayçiçeği
 
İçine: 
- Unun yarısı derin bir yoğurma kabına alınıp, instant maya, toz şeker, süt, zeytinyağı ve yumurtanın beyazları ile karıştırılır.
 - Tuz ve kalan un azar azar eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
 - Üzeri örtülerek bir saat kadar mayalandırılır.
 - Mayalanan hamurdan parçalar kopartılıp yuvarlandıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
 - Üstlerine fırçayla yumurta sarısı sürülüp ayçiçeği serpilir.
 - Tepside de yarım saat mayalandırıldıktan sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.
 - Fırından çıkıp ilk sıcaklığı geçince bir tarafından bıçakla kesilip, içine kaşar, domates, biber dilimleri ve roka gibi yeşillikler konularak servis edilir.
 



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.