Kaynar Su İle Kornişon Turşusu Tarifi
Kaynar Su ile Turşu Nasıl Yapılır

Malzemeler:
- 500-600 gram kadar kornişon salatalık
 - 1 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu
 - 1 çay kaşığı toz şeker
 - 1 çay kaşığı limon tuzu
 - 1 çay bardağı elma veya üzüm sirkesi
 - 1 baş ayıklanmış sarımsak
 - Kavanozun üzeri dolana kadar kaynamış sıcak su
 - 1 litrelik cam kavanoz
 - Kullanılmamış kavanoz kapağı
 
Yapılışı:
- Kornişon salatalıklar bir gece öncesinden su içinde bekletilip, ertesi gün fırça yardımıyla iyice yıkanıp, süzülür.
 - Kornişonların uç kısımlarından bıçakla çok az alınıp, kürdan yardımıyla bir kaç yerinden delik açılır.
 - Diş diş ayıklanmış sarımsaklarla birlikte kavanoza sıkıca yerleştirilir.
 - Her bir litrelik kavanozun içine; bir yemek kaşığı kaya tuzu, bir çay kaşığı toz şeker, bir çay kaşığı limon tuzu ve 1 çay bardağı sirke dökülür.
 - Kavanozun üzeri kaynamakta olan sıcak su ile bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurulur.
 - Kaynar su içinde bekletilen, hiç kullanılmamış kavanoz kapaklarıyla sıkıca kapatılıp ters çevrilir.
 - Ertesi gün düzeltilen kavanozlar güneş almayan serin bir yerde saklanır.
 


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.