Değişik Patates Salatası Tarifleri
Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi
- 10-12 adet patates
- Yarım kilogram süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 6 adet bıldırcın yumurtası
- 2 adet salatalık
- 2 demet dereotu
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet havuç
- 2 adet kiraz domates
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 10 adet karpuz kapari turşusu
- 6 adet büyük boy siyah zeytin
- 2 adet kornişon turşu
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Patatesler iyice yıkanıp, yumuşayana kadar haşlanır.
- Kabukları soyulan patatesler sıcakken hiç pütür kalmayana kadar ezilir.
- İyice ezilen süzme yoğurttan üç yemek kaşığı yoğurt, mayonez, zeytinyağı, baharatlar, tuz, ince kıyılmış dereotu da eklenerek iyice karıştırılır.
- Olabildiğince minik küpler halinde doğranmış kırmızı biber, yeşil biber, kornişon turşu, haşlanmış bezelye ve havuçlar da eklenip karıştırılır.
- Hazırlanan karışım streç film ile sarılmış derin bir kaseye konulup, üzeri de streçlenerek buzdolabında bekletilir.
- Salatalıklar ve havuç ince ince halkalar halinde doğranır.
- Bıldırcın yumurtaları haşlanıp, kabukları soyulur.
- Buzdolabından çıkartılan salata ters çevrilerek servis tabağına alınıp, etrafındaki streç film çıkarılır.
- Patates salatasının her tarafına hiç pütür kalmayana kadar iyice ezilmiş yoğurt sürülüp üzerine kalan dereotları incecik kıyılarak yapışması sağlanır.
- Salatanın en üstüne tatlı kaşığı ile süzme yoğurt parça parça konulup, bıldırcın yumurtaları, salatalıklar, havuçlar, domates dilimleri, kırmızı biber halkaları, zeytin ve kapari taneleri istenen şekilde yerleştirilerek süslenir.