Cantuccini Nasıl Yapılır
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 su bardağı un
- 100 gram badem
- 1 paket hamur kabartma tozu
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki yumurtalarla toz şeker çırpılır.
- Zeytinyağı ve azar azar kontrollü olarak un da eklenip, yoğurulur.
- Bademler de bütün olarak eklenip, hamura ince uzun şekil verilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kadar pişirilir.
- Fırından çıkartılıp soğuduktan sonra keskin bir bıçakla parçalamadan bir parmak kalınlığında dilimlenip, tekrar tepsiye dizilir.
- Fırın 200 dereceye getirilip, 15-20 dakika iki tarafı da kızarana kadar fırında tutulup, çıkartılır.