Armutlu Kek Nasıl Yapılır
Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
 - 1 su bardağı toz şeker
 - 125 gram tereyağı
 - 2 su bardağı un
 - 1 paket hamur kabartma tozu
 - 1 paket vanilya
 - 2-3 adet armut
 
Yapılışı:
- Yumurtalar ve toz şeker mikser ile beyazlaşana kadar çırpılır.
 - Eritilip, soğutulmuş tereyağı eklenerek çırpmaya devam edilir.
 - Un, kabartma tozu, vanilya eklenip, karıştırılır.
 - Yağlanıp, unlanmış veya yağlı kağıt konulmuş bir kalıba karışım dökülür.
 - Armutlar dikine ikiye bölünüp, çekirdekleri temizlenir.
 - İnce ince doğranmış armut dilimleri, kekin üzerine istenen şekilde dizilir.
 - Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, 45 dakika kadar pişirilir.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.