Mantarlı Köfte Nasıl Yapılır
Sebzeli Köfte Tarifi

Malzemeler:
- 15 adet kültür mantarı
 - 2 adet havuç
 - 1 adet kuru soğan
 - 1 su bardağı haşlanmış nohut
 - 1 demet dereotu
 - 1 demet maydanoz
 - Aldığı kadar un
 - Karabiber
 - Pulbiber
 - Kekik
 - Tuz
 
- Haşlanmış nohut, mantarlar, kuru soğan ve havuç ayrı ayrı mutfak robotunda parçalanır.
 - Dereotu ve maydanoz ince ince kıyılır.
 - Malzemelerin hepsi karıştırıldıktan sonra baharatlar ve azar azar eklenen un ile ele yapışmayan bir hamur yoğurulup, biraz dinlendirilir.
 - Hamurdan parçalar kopartılıp, minik köfteler halinde yuvarlanır.
 - Kızgın zeytinyağında kızartılıp, kağıt havlu üzerine çıkartıldıktan sonra sıcak servis edilir.
 


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.