Portakal kabuğu reçeli tarifi
Portakal kabuğu reçeli nasıl yapılır
Malzemeler:
- 1 litre su
- 1 kilogram toz şeker
- Yarım limonun suyu
- 7-8 adet karanfil tanesi
- Kalın kabuklu portakalların kabukları yeterince kabuk olana kadar buzdolabında poşet içerisinde biriktirilir.
- Kabuklar bol su altında fırçalanarak iyice yıkanıp, temizlenir.
- Portakal kabuklarının beyaz iç kısımları bıçak ile kesilip, çıkartılır.
- Yuvarlanan kabuklar tek tek iğne ile uzunca, sağlam bir ipe dizilir.
- Portakal kabuklarının acısı çıkana kadar 4-5 defa ve her defasında suyu değiştirilerek, kaynatılıp süzülür.
- Derin bir tencereye şeker, karanfil taneleri ve su konulup, şeker eriyene kadar kaynatılır.
- Portakal kabukları eklenerek, reçel kıvamını alana kadar kaynatılır.
- Bu arada üzerinde oluşan köpükler alınır.
- İndirmeye yakın yarım limonun suyu eklenip, bir iki taşım daha kaynatılır.
- Reçel ocaktan indirilir.
- Portakal kabuklarını dizdiğimiz ip çıkartılıp, atılır.
- Cam kavanoza sıcakken doldurulup, kapağı kapatılıp ters çevrilir.
Görüntüsü çok güzel, senin elinden olunca tadıda güzeldir.
YanıtlaSilEllerine sağlık
Gönül
Gönül'cüğüm, teşekkür ederim.Sevgiler,selamlar.
SilNergis canım çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Leyla'cığım :) Sevgiler.
SilEllerinize sağlık. Çok güzel görünüyorlar. En sevdiğim reçeldir.
YanıtlaSilBenim de en sevdiklerim arasında :) Çok teşekkürler.
SilBende yapıyorum çok güzel oluyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilBizim de favori reçellerimizden :) Sizin de elinize sağlık.
SilPortakal kabuklarının acısını çıkardıktan sonra suyunu çektirip derin dondurucuda saklayabilirsiniz. İstediğiniz zaman şerbetini hazırlayıp reçelinizi yapabilirsiniz.
YanıtlaSilKışın bir iki günde portakal kabuğu yeterince birikiyor ama bilgi için teşekkür ederim.
Silülkü,
YanıtlaSilharika gözüküyor
Çok teşekkürler.
SilEllerinize sağlık çok güzel görünüyor. Bende portakal kabuklarını hazırladım, sizin tarifinize uygun yapacağım. Lerzan.
YanıtlaSilUmarım sonuçtan memnun kalırsınız, kolay gelsin :)
Silİzninizle ben de yaparken portakal kabuklarını üzerini geçecek şekil de normal soğuk su döküp iki gün kapta bekletiyorum Suyunu bir kac defa degistirereksonra kaynama suresi ve aciligi azalır.
YanıtlaSilHerkesin eline sağlık
Çok teşekkürler :)
Sil