Karamelli Muhallebi Tarifi
Tepside Karamelli Muhallebi Tarifi
Malzemeler: - 1,5 litre süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 kahve fincanı nişasta
- 1 adet bademli çikolata
Yapılışı:
- Nişastaya sütün yarısı azar azar eklenip, pütür kalmayıncaya kadar iyice ezilir.
- Toz şekerin yarısı derin
bir tencerede yakmadan eritilip, karamel haline getirilir.
- Şeker yanmaya başlamadan sütün
kalanı eklenerek, hızlıca karıştırılır.
- Süt ısınıp, tenceredeki şeker
eriyince nişastalı süt ve kalan toz şeker de eklenip, karıştırılarak
pişirilir.
- Dikdörtgen borcam bir kap ıslatılıp suyu süzülür.
- Muhallebi borcama dökülüp, üzeri düzeltilir.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra dilimlenip, buzdolabına konulur.
- Üzeri bıçakla kıyılmış bademli çikolata parçaları ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.